Mobile Technology: Συνεργασία με το εργαστήριο CoNSeRT του ΠΑΔΑ για την ενσωμάτωση των ρομπότ ΝΑΟ στην εκπαίδευση

Η Mobile Technology προχώρησε σε επίσημη συνεργασία με το Εργαστήριο Δικτύων και Υπηρεσιών Υπολογιστών – CoNSeRT του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), με σκοπό την αξιολόγηση και αξιοποίηση του ανθρωποειδούς ρομπότ ΝΑΟ 6, σε εκπαιδευτικές εφαρμογές. Η έρευνα στοχεύει στην αποτελεσματική ενσωμάτωση των ανθρωποειδών στην εκπαίδευση και περιλαμβάνει τη μελέτη μοντέλων Μηχανικής/Βαθιάς Μάθησης (Machine/Deep Learning) στο συγκεκριμένο ρομπότ.

Οι ερευνητές, καθηγητές και φοιτητές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί) του CoNSeRT χρησιμοποιούν το ΝΑΟ, για να αξιολογήσουν εκπαιδευτικά σενάρια και εφαρμογές σε πραγματικές εκπαιδευτικές συνθήκες Γενικής Παιδείας και Ειδικής Αγωγής (π.χ. παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος), εμπλουτίζοντας το ανθρωποειδές με προηγμένες γνωσιακές και κοινωνικές/συναισθηματικές δεξιότητες, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Τα  πρώτα αποτελέσματα των ερευνών τους αναμένεται να ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Περίπου 17.000 ΝΑΟ & Pepper χρησιμοποιούνται ήδη σε σχολεία και πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, αναβαθμίζοντας το περιεχόμενο της διδασκαλίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ανεξαιρέτως.  Πρόκειται για ρομπότ της SoftBank Robotics και η Mobile Technology, ως Preferred Solution Partner του οίκου, διαθέτει στην ελληνική αγορά και τα δύο, καθώς επίσης αναπτύσσει τις απαιτούμενες εφαρμογές για την αξιοποίησή τους, ενώ από την 1/7/2021 θα αναλαμβάνει και το service τους. Η συνεργασία της Mobile Technology με το εργαστήριο CoNSeRT ξεκίνησε στα τέλη του 2020 και εντάσσεται στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, που έχουν ως κεντρικούς άξονες την προώθηση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας.

Σχετικά με την Mobile Technology

Η Mobile Technology από το 2003 σχεδιάζει και υλοποιεί ολοκληρωμένες λύσεις που βασίζονται σε Συστήματα Συλλογής Δεδομένων και Φορητά Υπολογιστικά Συστήματα για επιχειρήσεις. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους, π.χ. Honeywell, Bixolon, Bluebird, Datalogic κ.ά. και παρέχει εξοπλισμό, λογισμικό και πλήρη τεχνική υποστήριξη από τα γραφεία της στην Ελλάδα. Επενδύει στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και στoν μετασχηματισμό των επιχειρησιακών διαδικασιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το RFID, τα συστήματα διαχείρισης φωνητικών εντολών (Vocollect Voice), οι ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού (SES Imagotag) και φυσικά η ρομποτική, με τα ανθρωποειδή ρομπότ Pepper και ΝΑΟ (SoftBank Robotics).

Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.mobiletechnology.gr/

Σχετικά με το CoNSeRT

Το CoNSeRT ιδρύθηκε το 2019 ως εργαστήριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και αποτελεί τη συνέχεια της ομώνυμης ερευνητικής ομάδας CoNSeRT, η οποία συστάθηκε το 2016. Στους βασικούς στόχους του CoNSeRT συγκαταλέγονται η έρευνα και η διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, η καθιέρωση της κατάλληλης υποδομής, η συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, η παροχή υπηρεσιών και η διασύνδεσή τους με την κοινωνία, την επιστήμη και την παραγωγή στους τομείς της ερευνητικής δράσης του εργαστηρίου. Το CoNSeRT δραστηριοποιείται στην έρευνα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εφαρμογών και υπηρεσιών, δίνοντας έμφαση στη Μηχανική Μάθηση, Κινητό και Φορετό Υπολογισμό, Συναισθηματική Υπολογιστική & Μάθηση, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, καθώς και πλατφόρμες/λύσεις Νεφοϋπολογισμού. Οι ερευνητές του ConSeRT έχουν συμμετάσχει επιτυχώς τόσο σε προτάσεις χρηματοδότησης έρευνας, όσο και στην υλοποίηση αντίστοιχων εγχειρημάτων, έχοντας στο ενεργητικό τους αρκετά Ευρωπαϊκά (H2020, FP7) αλλά και εθνικά έργα, με προϋπολογισμό χρηματοδότησης που υπερβαίνει τα 1,75 εκατομμύρια ευρώ.