20+ αναλυτές από Ελλάδα, Κίνα, Γερμανία, Γαλλία & Βρετανία στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Web Conference 3 & 4 Νοεμβρίου από το Operations Center

Το Operations Center διοργανώνει την Τρίτη 3 Νοεμβρίου (12.00 – 15.00) και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου (12.00 – 15.00) διήμερο συνέδριο που θα επικεντρώσει σε δύο βασικά θέματα, τα οποία η πανδημία του COVID-19 έχει αναδείξει πολύ έντονα και η ανάλυσή τους αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για κάθε επαγγελματία των Λειτουργιών και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη νέα κανονικότητα.

Το συνέδριο υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL), της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (ΕΕΒΨ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L), του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος (ILME), της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ), όπως επίσης με τη χορηγική υποστήριξη της ΠΑΕΓΑΕ (Events Sponsor 2020), της MANTIS (Μέγας Χορηγός), της KONICA MINOLTA (Χρυσός Χορηγός), της PAPPAS B.I. TECHNOLOGY (Χρυσός Χορηγός), των εταιρειών BRINGG, MYRMEX και AMAZE (Χορηγοί) και των Operations Network και Supply Chain & Logistics (Χορηγοί Επικοινωνίας).

1η ΜΕΡΑ – RISK ASSESSMENT, MANAGEMENT & RECOVERY PLANS:

Ακόμα και πριν τον κορωνοϊό, το Risk Assessment & Management ανέβαινε τα τελευταία χρόνια σταθερά στις προτεραιότητες των διευθυντών Λειτουργιών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας καθώς οι παράγοντες διατάραξης αυξάνονταν και ενισχύονταν σε βαθμό επιρροής. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι οι κυβερνοεπιθέσεις και το αντίστοιχο Data Security, οι καταστροφές και οι ασυνέχειες από τα φυσικά φαινόμενα, η αναστάτωση στο διεθνές εμπόριο από κρατικές αποφάσεις στο πλαίσιο «εμπορικών πολέμων», γεωπολιτικές διενέξεις, πόλεμοι αυτοί καθ’ εαυτοί και φυσικά, θέματα τρομοκρατίας. Η πανδημία του COVID-19 ήρθε ως «τσουνάμι» να παραμερίσει, προσωρινά, τους κινδύνους αυτούς, οι οποίοι όμως προφανώς συνεχίζουν και υφίστανται, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και άλλες μορφές κινδύνων που ελλοχεύουν όπως π.χ. το food terrorism. Η διαχείριση του Ρίσκου επομένως εκτείνεται σε δύο επίπεδα: στη διαχείριση του ίδιου του COVID-19 αλλά και στη διαχείριση άλλων μορφών κινδύνων που ούτως ή άλλως υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Από μόνη της αυτή η παραδοχή φέρνει το Risk Assessment & Management όπως και την εκπόνηση recovery plans στον πυρήνα της στρατηγικής λειτουργιών και εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς οποιαδήποτε ενέργεια για ανάπτυξη, περισσότερες πωλήσεις, καλύτερο customer experience, organizational reform και αύξηση παραγωγικότητας, βασίζεται, πρώτα από όλα, στην επιχειρησιακή συνέχεια. Αυτό λοιπόν το μείζον θέμα θα αναλυθεί την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Operations Center, με τη συνδρομή διακεκριμένων οίκων, οργανισμών, θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων, που ετοιμάζουν για εσάς εξειδικευμένες παρουσιάσεις.

Καθώς μάλιστα τα ψηφιακά συνέδρια καταργούν τους γεωγραφικούς περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή ομιλητών, το Operations Center έχει εξασφαλίσει τη συνδρομή Ελλήνων managers που κατέχουν σημαντικές θέσεις σε επιχειρήσεις με έδρα άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και τη Σαγκάη.

Έτσι, στην Α’ ενότητα (παρουσιάσεις) συμμετέχουν:

  • Μιχάλης Πετροδασκαλάκης, Associate Partner, Consulting – Enterprise Risk Services, ΕΥ
  • Αλέξανδρος Φωτίου, CEO, Supply Chain Risk Management Centre, με έδρα τη Βόννη
  • Δημήτρης Αλεξόπουλος, Supply Chain Manager Δημητριακών, Nestlé France
  • Ιωάννης Οικονομόπουλος, Logistics VP China, Schneider Electric Global Supply Chain

Στη Β’ ενότητα, θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων και εκπροσώπων επιχειρήσεων:

  • Τάσος Κωνσταντινίδης, Supply Chain Director, Nestlé Hellas
  • Χαράλαμπος Κοντραφούρης, Six Sigma Black Belt και Advisor to CEO, ΔΕΔΔΗΕ
  • Διονύσης Γρηγορόπουλος, ΠρόεδροςΕΕΒΨ
  • Γιάννης Σαμολαδάς, CEO, Insurable Risk Management / IRM και Truck & Cargo Insurance
  • Εκπρόσωπος EEL

Στη διάρκεια του συνεδρίου, θα υπάρξει επίσης σύντομη παρουσίαση πρακτικών λύσεων και προτάσεων από τους Εμπορικούς Χορηγούς.

2η ΜΕΡΑ – VISIBILITY, DATA MANAGEMENT & ANALYTICS, AGILITY:

Τα Visibility Tools είναι η πυξίδα των επιχειρήσεων στην πορεία τους μέσα στη νέα κανονικότητα. Δίχως αυτά, δεν υπάρχει ορατότητα και δίχως ορατότητα, ο δρόμος γίνεται ολοένα και πιο δύσβατος. Το δεύτερο βήμα μετά τον εντοπισμό των τρωτών σημείων στα Operations και το Supply Chain και τη χάραξη μιας σαφούς στρατηγικής διαχείρισης του ρίσκου με γρήγορα αποτελέσματα, είναι η προσπάθεια επίτευξης ορατότητας / visibility και διαφάνειας / transparency εντός και εκτός οργανισμού.

Βασικοί πυλώνες για την επιτυχή εφαρμογή του Visibility είναι ασφαλώς η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης, η ενσωμάτωση αυτοματισμών και η ενδυνάμωση του Data Sharing & Collaboration. Η τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεων όπως και η υιοθέτηση σύγχρονων εργαλείων Reporting & Business Intelligence αναδεικνύονται πλέον σε “by default” επιλογές για κάθε επιχείρηση.

Η αποτελεσματική διαχείριση του Ρίσκου, η αναβάθμιση του Visibility και η εξέλιξη των Data Management & Analytics, οδηγούν στην απόκτηση του νέου, μοναδικού συγκριτικού πλεονεκτήματος: της Ευελιξίας / Agility:  της δυνατότητας δηλαδή του οργανισμού να ανταποκρίνεται γρήγορα στις εξωτερικές, μεταβαλλόμενες συνθήκες, συνεχίζοντας να παράγει αποτελέσματα (σύμφωνα με τον ορισμό της Gartner).

Αυτό, λοιπόν το τρίπτυχο που αποτελεί τη βάση για την επιτυχή συνέχιση της δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων, θα αναλυθεί τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, όπου στην Α’ ενότητα παρουσιάζουν:

  • Γιάννης Μελετλίδης, Business Development Manager, Mantis
  • Νίκος Βούλγαρης,Senior Manager, Supply Chain & Operations, EY
  • Γιώργος Δριμούσης, IT / ECM Consultant, Konica Minolta Business Solutions Greece 
  • Γιάννης Γκλιάτης, Data Analyst με έδρα το Λονδίνο
  • Γιώργος Κατινιώτης, CEO, Myrmex
  • Θάνος Παππάς,Διευθυντής Τεχνολογίας, Pappas Business IntelligenceTechnology / Tableau partner

Όπως και την 1η μέρα, έτσι και την 2η μέρα, θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων και εκπροσώπων επιχειρήσεων:

  • Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος, ΟΦΑΕ
  • Κωνσταντίνος Χανιώτης, Πρόεδρος,ILME
  • Χρυσάνθη Μακρή, Γενική Γραμματέας, ΠΕΕΔ
  • Συντονισμός: Μαίρη Ευθυμιάτου, Chief Editor, SUPPLY CHAIN & LOGISTICS MAGAZINE 

Το συνέδριο θα διεξαχθεί με τους εισηγητές από απόσταση και τους σύνεδρους online.

 

 

«Στις 3 & 4 Νοεμβρίου, λοιπόν, σάς περιμένουμε στην ψηφιακή μας διήμερη συνάντηση για να συνδιαμορφώσουμε την επικαιροποιημένη στρατηγική με βάση τους άξονες που παρουσιάστηκαν, που αποτελεί την «ασπίδα» προστασίας αλλά και εξέλιξης και συνεχούς βελτίωσης στο γρήγορα και απρόβλεπτα μεταβαλλόμενο περιβάλλον μέσα στο οποίο όλοι μας δραστηριοποιούμαστε» αναφέρει στην πρόσκληση συμμετοχής η κα Μαριλένα Αργυρού, Founder & Managing Director του OPERATIONS CENTER.

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Για να δείτε το πρόγραμμα, τη θεματολογία και για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ.