Με “Ειδομένη-Θεσσαλονίκη” και 4 λοκομοτίβες της ΓΑΙΑΟΣΕ μπαίνει σε τροχιά η Rail Cargo Logistics Goldair

Με το δρομολόγιο “Λιμάνι Θεσσαλονίκης – Σίνδος” και “Ειδομένη – Θεσσαλονίκη” μπαίνει άμεσα μέσα στο 2018 στις ράγες η Rail Cargo Logistics Goldair, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία υπογράφηκε με την ΓΑΙΑΟΣΕ και Σύμβαση Μίσθωσης Τροχαίου Υλικού για την άμεση ενεργοποίηση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η θυγατρική εταιρεία της Goldair, ενοικίασε από την ΓΑΙΑΟΣΕ 4 εμπορευματικούς συρμούς (λοκομοτίβες), 2 ηλεκτροκίνητους και 2 πετρελαιοκίνητους, που θα μπουν άμεσα σε λειτουργία, εξυπηρετώντας το πενταετές πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας, που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Θριάσιο Πεδίο, έχει σκοπό να ενισχύσει σημαντικά το σιδηροδρομικό έργο από την Ελλάδα και προς τις Βαλκανικές χώρες.

Αμέσως μετά τα δρομολόγια της Β. Ελλάδας, στα πλάνα της Rail Cargo Logistics Goldair, υπάρχει η ενεργοποίηση της γραμμής από τη Θεσσαλονίκη στο Ικόνιο, ενώ στα μεσομακροπρόθεσμα πλάνα υπάρχει και η ενεργοποίηση της στη γραμμή Πάτρα-Αθήνα, όταν αυτή ηλεκτροδοτηθεί πλήρως. Ανακοινώθηκε παράλληλα ότι με δεδομένες τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η σιδηροδρομική μεταφορά στην Ελλάδα, αναζητούνται συνεργάτες σε Σκόπια και Βουλγαρία.

Παρόντες στην εκδήλωση ο γγ Μεταφορών και η Επικεφαλής της ΡΑΣ που επεσήμαναν την προσήλωσή τους στην διαφύλαξη της ισονομίας σε ένα απελευθερωμένο περιβάλλον σιδηροδρομικής μεταφοράς.