Η Μασούτης Α.Ε. συμβάλλει στην αειφορία ενθαρρύνοντας τη χρήση εξοπλισμού της CHEP

Η CHEP, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων για την εφοδιαστική αλυσίδα, απένειμε στη Μασούτης Διαμαντής ΑΕ “Πιστοποιητικό Αειφορίας” για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχε με τη συμβολή της στην προώθηση του μοντέλου αειφορίας στην εφοδιαστική της αλυσίδα.

Η γνωστή αλυσίδα super market ενθαρρύνει τη χρήση των λύσεων CHEP από τους προμηθευτές της, με γνώμονα όχι μόνο την οικονομική αποδοτικότητα αλλά και την υιοθέτηση αειφόρων λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας, φιλικών προς το περιβάλλον.

Το μοντέλο κοινής χρήσης και επαναχρησιμοποίησης εξοπλισμού που εφαρμόζει η CHEP, έχει απτές θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, μετρήσιμες ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. Χάρη στο μοντέλο αυτό και τις συντονισμένες ενέργειες περισυλλογής παλετών των προμηθευτών, που υλοποιεί η CHEP από τα κέντρα διανομής της Μασούτης Διαμαντής ΑΕ, επιτεύχθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

  • Εξοικονόμηση 128.131 dm3 ξυλείας, ποσότητα που θα επαρκούσε για την κατασκευή 8.140.059 μολυβιών!
  • Αποσόβηση εκπομπών 147.807 κιλών CO2, περιορίζοντας κατά 134.984 χλμ. τις κινήσεις φορτηγών για μεταφορές παλετών.
  • Μείωση αποβλήτων από παλέτες κατά 12.109 κιλά, όγκος που αντιστοιχεί σε 1,1 εκατομμύρια ποτήρια μιας χρήσης!

Είναι γεγονός ότι οι παλέτες λευκής ξυλείας φθείρονται ή σπάνε, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πολλά απόβλητα. Η CHEP, διαθέτοντας δικά της Service Centers επισκευάζει και συντηρεί τις παλέτες της, μειώνει δραστικά τον όγκο ξυλείας που απαιτείται για τη κατασκευή νέων αλλά και τα απόβλητα από την απόρριψη των κατεστραμμένων παλετών.

Μετά από την αρχική διανομή των προϊόντων στα σημεία πώλησης, πρέπει να οργανωθούν δρομολόγια και για την περισυλλογή των παλετών. Όταν ο κάθε προμηθευτής χρησιμοποιεί τις δικές του λευκές παλέτες, πραγματοποιεί πολλά δρομολόγια περισυλλογής, αυξάνοντας τις εκπομπές των αερίων ρύπων. Η CHEP λύνει το πρόβλημα με μαζικές και συνδυασμένες μεταφορές, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Χρήστος Καραϊσαρίδης, Logistics Manager της Μασούτης Διαμαντής Α.Ε. δήλωσε σχετικά με το αποτέλεσμα: «Οι παλέτες και οι λύσεις της CHEP συμβάλλουν σημαντικά στην αποδοτικότητα των logistics, στην περιβαλλοντική μας πολιτική και στη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας μας».

Ενθαρρύνοντας τους προμηθευτές της να αξιοποιήσουν τα οφέλη που προσφέρει το μοντέλο αειφορίας της CHEP, η Μασούτης Διαμαντής Α.Ε. κατάφερε να συνδυάσει τους επιχειρηματικούς της στόχους με εκείνους της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, μετριάζοντας θεαματικά τις επιπτώσεις της διακίνησης παλετών για το περιβάλλον, όπως αποδεικνύει και το Πιστοποιητικό Αειφορίας που της απονεμήθηκε.

Οι λύσεις CHEP συμβάλλουν καθοριστικά στην τυποποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, μέσα από υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές. Επιπροσθέτως, το διεθνώς διαδεδομένο σύστημα διαχείρισης παλετών, εξαλείφει τις αδυναμίες και τα κρυφά κόστη από ανταλλαγή λευκών παλετών, εγγυάται πάντα την επάρκεια αποθέματος εξοπλισμού, ενώ ακολουθεί αυστηρές διαδικασίες συντήρησης, εξασφαλίζοντας παλέτες υψηλής ποιότητας και ασφάλειας.