Ανθρώπινες αξίες, μαθήματα ζωής

Editorial Θεόδωρου Δημητριάδη, Εκδότη περιοδικού Supply Chain & Logistics τεύχος 85

Όχι αυτή τη φορά δεν θα σας μιλήσω για όλα αυτά που μας ταλανίζουν σαν επιχειρηματίες αυτής της χώρας… Δεν θα αναφερθώ στην συνεχιζόμενη φοροεξόντωσή μας, δεν θα κριτικάρω το μόνιμο κλίμα αβεβαιότητας και οικονομικής ασυνέχειας που υπάρχει, δεν θα ήθελα καν να μιλήσω για την πολυαναμενόμενη ανάπτυξη (που από μόνη της δεν έρχεται αν δεν τη φέρουμε εμείς, που πασχίζουμε για αυτή).

Αυτή τη φορά θα γράψω για κάτι άλλο. Για ανθρώπινες αξίες που αποτελούν για όσους έχουν την ελάχιστη ευαισθησία να τις κατανοήσουν, μαθήματα ζωής. Ένας μικρός -ο ελάχιστος από πλευράς μας- φόρος τιμής είναι αυτό το σημείωμα του τεύχους, σε έναν μεγάλο δάσκαλο που έφυγε πλήρης ημερών από κοντά μας… Ο λόγος για τον Γιάννη Κονετά. Έναν κατά βάση, καλό άνθρωπο. Έναν άνθρωπο με αξίες, έναν δάσκαλο με όραμα, με μεθοδικότητα, με τεράστια αποθέματα υπομονής και άλλα τόσα επιμονής για να πετύχει. Όχι σε προσωπικό επίπεδο… πάντα σε συλλογικό.

Όταν στην τελευταία επιτυχημένη εκδήλωση του ILME, το περασμένο φθινόπωρο που είδα τον σημαντικό αυτόν άνθρωπο και όταν του εκδήλωσα το θαυμασμό μου που ήταν παρών και ενεργός, φάνηκε στην απάντησή του το… βάθος του ανθρώπου «όχι πια εγώ, οι επόμενοι, σε εκείνους στηρίζεται πια ο χώρος, αλλά πάντα θα δίνω το παρών». Έτσι λοιπόν. Έτσι φαίνεται ότι θα είναι από εδώ και στο εξής κ. Γιάννη. Θα δίνεις πάντα το παρών στη σκέψη μας με όσα μας δίδαξες και κυρίως με το ήθος σου και όσα άφησε πίσω το όραμά σου…

Το όραμα για διεθνοποίηση της σημασίας του κλάδου των ελληνικών Logistics, που άξια συνεχίζουν τα «πνευματικά» σου παιδιά. Το όραμά σου για ενιοποίηση των χαρακτηριστικών του επαγγέλματος με διεθνή πιστοποιητικά, για τα οποία πρώτος μίλησες και πλέον γίνονται πράξη μέσω της πιστοποίησης του ELA. Το όραμά σου να βγούμε εκτός συνόρων, να αναγνωριστούμε, να μετατρέψουμε την καθημερινότητα των logistics σε κλάδο που θα μπαίνει στα boarding rooms των μεγάλων επιχειρήσεων. Και μετράμε πλέον δύο συνεχόμενες ευρωπαϊκές βραβεύσεις σε επίπεδο «Manager of the Year» και έχουμε ακόμη πολλά να περιμένουμε… Πάντα με ήθος, με σκληρή δουλειά, με αυταπάρνηση και ομαδικό πνεύμα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά τα οφείλουμε όλοι σε τέτοιους δασκάλους. Είναι μαθήματα ζωής και μας συντροφεύουν σε εργασιακό και προσωπικό βίο. Με αυτές τις σκέψεις, το περιοδικό του κλάδου, που πάντα στήριξες και νουθετούσες, όλη η αγορά σε αποχαιρετά. Ας συνεχίσουμε οι υπόλοιποι στα χνάρια σου…

Θεόδωρος Δημητριάδης

Εκδότης