Αναρτήθηκαν οι Διευκρινιστικές Οδηγίες για το Επιχειρηματικό Πάρκο στα Οινόφυτα

Επιβεβαιώνονται καθώς φαίνεται οι προ μηνός δηλώσεις του γ.γ. Βιομηχανίας κ. Στράτου Ζαφείρη για την άμεση δημιουργία θεσμικού πλαισίου για να δημιουργηθεί Οργανωμένο Επιχειρηματικό Πάρκο στα Οινόφυτα – Σχηματάρι και να «επιλυθούν χρόνιες στρεβλώσεις του κλάδου logistics», καθώς με ημερομηνία 26/06, δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της γενικής γραμματείας, πλαίσιο «Διευκρινιστικών Οδηγιών για την Έγκριση Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων».

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΩ,  στο Επιχειρηματικό Πάρκο αναμένεται να ενταχθούν έως και 11.000 στρέμματα, ενώ οι άμεσες παρεμβάσεις θα αφορούν σε παρεμβάσεις υποδομών (βιολογικοί καθαρισμοί, ηλεκτροδοτήσεις, άδειες από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες κ.λπ.). Μετέπειτα θα υπάρξουν παρεμβάσεις και σε επίπεδο επενδύσεων, με την ένταξη του Επιχειρηματικού Πάρκου στο ΕΣΠΑ.

Εφόσον η Οδηγία για το Επιχειρηματικό Πάρκο προχωρήσει γρήγορα, αναμένεται να επιλύσει μια σειρά χρόνιων προβλημάτων στην καθημερινή λειτουργία περίπου του 35% των ενεργών επιχειρήσεων logistics στην Αττικο-Βοιωτία.

Περισσότερα, στο επόμενο SC&L magazine.