Συνάντηση ΣΥΝΔΔΕ&L με Σ. Πιτσιόρλα για μεταφορές και logistics

Το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L), πραγματοποίησε επίσκεψη, στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης – η οποία έγινε σ’ ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας – συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον κλάδο που εκπροσωπεί ο ΣΥΝΔΔΕ&L μεταξύ των οποίων το ζήτημα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων Logistics, ο εκσυγχρονισμός του στόλου των φορτηγών διεθνούς/εθνικής μεταφοράς, η ανάπτυξη των υποδομών ευρύτερα, το Θριάσιο πεδίο, η δυνατότητα παρέμβασης και βοήθειας από πλευράς της Πολιτείας για τη διαφήμιση-προώθηση των ελληνικών Logistics στο εξωτερικό και το θέμα επιβολής ΦΠΑ στις υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών προς τρίτες χώρες (εξαγωγές σε κράτη μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

 

 

Το τελευταίο θέμα συζήτησης αναπτύχθηκε αναλυτικά, λόγω της έκδοσης συγκεκριμένου εγχειριδίου τον περασμένο Δεκέμβριο, από πλευράς της διεύθυνσης έμμεσης φορολογίας (τμήμα ΦΠΑ) και της σύγχυσης και αναστάτωσης που προκλήθηκε στην αγορά από το περιεχόμενο του.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του προεδρείου του Δ.Σ. του ΣΥΝΔΔΕ&L προς τον k. Στέργιου Πιτσιόρλα για την πραγματοποίηση και τη φιλοξενία της συνάντησης και με τη διαβεβαίωση για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας για επίλυση τυχόν μελλοντικών προβλημάτων του κλάδου καθώς και για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.