Υποδοχή της Προέδρου Gast από τους Συλλόγους Αποφοίτων του Imperial College London στην Ελλάδα

 

Οι Έλληνες Απόφοιτοι του Imperial College του Λονδίνου υποδέχτηκαν την Πρόεδρο του Ιδρύματος, Alice P. Gast, το απόγευμα της Δευτέρας 5ης Μαρτίου 2018, στο Royal Olympic Hotel, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν της το Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τους Συλλόγους Αποφοίτων Imperial College και Imperial College Business School Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας από Πρόεδρο του Κολλεγίου.

Την εσπερίδα παρακολούθησε η Βρετανίδα Πρέσβης στην Ελλάδα, Kate Smith CMG, ενώ συμμετείχαν πλήθος διακεκριμένων αποφοίτων, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και φίλοι του Βρετανικού Πανεπιστημίου. Μεταξύ αυτών ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Διομήδης Σπινέλλης και ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών Richard Jackson, απόφοιτος των Πανεπιστημίων Princeton and Tufts.

Κατέχοντας μια θέση μεταξύ των 10 κορυφαίων Πανεπιστημίων διεθνώς, το Imperial College London, διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελλάδα: απασχολεί περί τους 200 Έλληνες στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό του προσωπικό, ενώ σε συνεργασία με Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ολοκληρώνονται ετησίως περί τις 380 ερευνητικές δημοσιεύσεις. Οι Έλληνες απόφοιτοι του Κολλεγίου σήμερα είναι περισσότεροι από 5.000, πολλοί από τους οποίους απασχολούνται στον κλάδο των μεταφορών, της ναυτιλίας και των επιχειρήσεων γενικότερα.

Μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε η Επικεφαλής του Γραφείου Αποφοίτων, Erin Hallett, η Πρόεδρος Alice Gast, με μια εμπνευσμένη ομιλία, παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κολλέγιο και ανέπτυξε την στρατηγική για την επίτευξη της αποστολής του, που συνοψίζεται στην μεγιστοποίηση της συνεισφοράς του Kολλεγίου στο επιχειρηματικό και τεχνολογικό γίγνεσθαι παγκοσμίως, μέσω του ερευνητικού του έργου. Ένα ερευνητικό έργο που εστιάζει στην εφαρμοσμένη έρευνα, σε καινοτόμα προϊόντα που εισάγονται στην αγορά, καλύπτοντας όλο το φάσμα της τεχνολογίας, των φυσικών επιστημών, της ιατρικής αλλά και της επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το έργο που διεξάγεται από το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Λιμένων του Imperial και χρησιμοποιεί τεχνολογία Big Data και τεχνητής νοημοσύνης ώστε να προβλέψει τις δυνητικές επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών στα παγκόσμια δίκτυα μεταφοράς. Ομοίως και η δυνατότητα να βρεθούν λύσεις για την βιομηχανία – μέσω της έρευνας – ώστε αυτή να ανταπεξέλθει στο επικείμενο όριο εκπομπών, το οποίο εισάγεται ώστε να μειωθεί η περιεκτικότητα σε θείο των καυσίμων στα πλοία, και απαιτεί την μείωση της ταχύτητας κίνησής τους. Η Πρόεδρος Gast ενημέρωσε τους αποφοίτους σχετικά με την πρόοδο και άλλων πρωτοποριακών ερευνών στο Κολλέγιο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Imperial College Business School, Δρ Κωνσταντίνος Αραβώσης, ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο για την επίσκεψη και την εξαιρετική ομιλία, ενώ ανέδειξε την σημασία που αποκτά για τους αποφοίτους η διασύνδεση τόσο με το Κολλέγιο όσο και με τον Σύλλογο Αποφοίτων, μέσω της συμμετοχής σε κοινές επιμορφωτικές εκδηλώσεις και ποικίλες πρωτοβουλίες δικτύωσης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο κος Περικλής Τσαχαγέας, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων Imperial College Ελλάδας. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο αρχαιότερος των παρόντων αποφοίτων, κος Δημήτριος Καπαϊτζής, Μηχανολόγος Μηχανικός απόφοιτος του 1955, ο οποίος, πρώτος από τους Έλληνες αποφοίτους, απασχολήθηκε στον κλάδο της Ναυτιλίας, οριοθετώντας το φάσμα των αποφοίτων σε ένα εύρος 60 ετών!

Κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, η Πρόεδρος Alice Gast παρακολούθησε τις εργασίες του Οικονομικού Forum 2018, που διεξήχθη στους Δελφούς, όπου συμμετείχε ως ομιλήτρια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ στον φιλόξενο χώρο του Royal Olympic Hotel, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να χαιρετήσουν και να συνομιλήσουν με την Πρόεδρο σε φιλικό κλίμα.