Το SC&L στα εγκαίνια της CombiLift στην Ιρλανδία

 

Στην παγκόσμια πρώτη της νέας υπερσύγχρονης μονάδας κατασκευής βαρέων ανυψωτικών μηχανημάτων της CombiLift  στην πόλη Monaghan, στο βορειότερο σημείο της Ιρλανδίας, βρέθηκε το SC&L, ως μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού Τύπου.

Το νέο εργοστάσιο, εκτείνεται στα περίχωρα του Monaghan, απασχολεί 540 άτομα προσωπικό και σύμφωνα με τον επικεφαλής και “εγκέφαλο” τα τελευταία 20 χρόνια της Combilift, Martin McVigar, είναι η 4η μεγαλύτερη εργοδότρια εταιρεία στην Ιρλανδία και μια από τα 12 “αστέρια” της εθνικής οικονομίας.

 

 

Στα παγκόσμια εγκαίνια της μονάδας, αναλύθηκε η πλήρης γκάμα των προϊόντων της Combilift, ενώ για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το μοναδικό στο είδος του ανυψωτικό πεζού χειριστή για πολύ βαριά φορτία (έως και 16 τόνοι).

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. McVigar, και την οποία θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε στο επόμενο τεύχος του περιοδικού μας, “μέχρι στιγμής το 55% των εσόδων μας αφορά στα state of the art μηχανήματά μας πολλαπλής κατεύθυνσης που αξιοποιούνται τόσο για εσωτερικό όσο για εξωτερικό χώρο. Ένα ακόμη 15% προέρχεται από τους γερανούς εξωτερικού χώρου και μόνο ένα 30% αφορά τα επίσης πολλαπλής χρήσης ανυψωτικά πεζού χειριστή. Σε 5 χρόνια από τώρα θεωρώ, ότι η τελευταία κατηγορία θα γίνει πρώτη”.

 

 

Στη νέα μονάδα στο Monaghan παράγονται end to end περί τα 110 μηχανήματα την εβδομάδα, 450 components για πιθανή επισκευή, ενώ η εταιρεία εξάγει περίπου το 80% των μηχανημάτων της σε περίπου 50 χώρες.

Στο επόμενο SC&L θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα σχέδια του Ιρλανδικού “θαύματος” και για την Ελλάδα.