Το πρότυπο εργαλείο PiM για μείωση του κόστους στην αποθήκη θα παρουσιάσει η PLANNING στην έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics»

Μελέτες και η εμπειρία της εταιρείας συμβούλων οργάνωσης επιχειρήσεων PLANNING έχουν δείξει ότι άνω του 50% του διαθέσιμου χρόνου εργασίας των εργαζομένων κρίνεται ως μη παραγωγικός. Η PLANNING ανέπτυξε το πρότυπο εργαλείο PiM που βασίζεται στη μέθοδο των στιγμιαίων παρατηρήσεων (work sampling method) και επιτρέπει τον υπολογισμό πρότυπων χρόνων ανά εργασία (π.χ. picking, συνεννόηση με προϊστάμενο, τηλεφωνική επικοινωνία με πελάτη, τιμολόγηση, περπάτημα, διάλειμμα κ.ο.κ.).

Ο υπολογισμός των πρότυπων χρόνων επιτρέπει τη μέτρηση και τη μείωση των μη παραγωγικών εργασιών, τον επαναπρογραμματισμό του χρονοδιαγράμματος εργασιών, τον καθορισμό πρότυπης στελέχωσης, την εφαρμογή κυλιόμενου βαρδιολογίου κ.ά.

Η PLANNING έχει εφαρμόσει το εργαλείο PiM σε πληθώρα επιχειρήσεων (3PL, retail, FMCG, courier, pharmaceutical, manufacturing κ.λπ.) επιτυγχάνοντας savings από 100.000 έως 800.000 ευρώ.

 

Για να μάθετε περισσότερα για την PLANNING  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.planning.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις εκθέσεις «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και «Cargo Truck & Van», 4-5-6 Νοεμβρίου 2017, Metropolitan Expo, από την επίσημη ιστοσελίδα www.supplychainexpo.gr.