Το Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού επιλέγει να συνδεθεί στο δίκτυο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης της Retail@Link

Το Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (Ε.Κ.Ε.Μ.Σ.), υλοποίησε τις λύσεις Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης της Retail@Link (μέλος του ομίλου Entersoft), με στόχο την αυτόματη καταχώρηση των ηλεκτρονικών παραστατικών που παραλαμβάνει από τους προμηθευτές, απευθείας στο πληροφοριακό σύστημά του.

Το Ε.Κ.Ε.Μ.Σ. επέλεξε τη σύνδεσή του με το ευρύ & διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο e-Invoicing της Retail@Link, με στόχο την αυτοματοποιημένη συλλογή, καταχώρηση & αρχειοθέτηση των παραστατικών και κάθε είδους μηνύματος που παραλαμβάνει απευθείας στο ERP, εξαλείφοντας καθυστερήσεις, λάθη, ελέγχους & επανελέγχους πληρότητας των συλλεγμένων αρχείων ή χειροκίνητες διαδικασίες που παραδοσιακά λάμβαναν χώρα στο παρελθόν. Συγκεκριμένα το Ε.Κ.Ε.Μ.Σ. εφάρμοσε τη λύση R@L e-Invoicing EDI, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης χωρίς προϋποθέσεις προσαρμογής στα υπάρχοντα συστήματα / υποδομές του. Κατά συνέπεια, μειώνεται δραστικά το διαχειριστικό κόστος ανταλλαγής, ελέγχου και καταχώρησης για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς όλα τα συνεργαζόμενα μέρη λαμβάνουν αυτόματες ενημερώσεις.

Αποστολή του Ε.Κ.Ε.Μ.Σ. είναι η οργάνωση υπηρεσιών και η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την εξυπηρέτηση των Μονάδων του Στρατού Ξηράς καθώς και των βιοτικών και άλλων αναγκών του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού του Στρατού Ξηράς και όχι μόνο (εν ενεργεία και αποστρατεία), με κεφάλαια εκτός Κρατικού Π/Υ. Διαθέτει Πρατήριο Τροφίμων, Πρατήριο Καυσίμων, Πολυκατάστημα και Καφετέρια. Στόχος της συνεργασίας με τη Retail@Link, είναι η υποστήριξη και ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων του Ε.Κ.Ε.Μ.Σ. με τους προμηθευτές του έτσι ώστε μέσα από ένα ασφαλές, μοντέρνο και εύχρηστο περιβάλλον ανταλλαγής δεδομένων να εξασφαλίζεται ταχύτερη συνεργασία και αυξημένη ορατότητα με πολλαπλασιαστικά οφέλη, αφού μία και μόνο σύνδεση με τον ηλεκτρονικό κόμβο της Retail@Link (B2B Hub) αρκεί για να εξασφαλίσει άμεση διασύνδεση με κάθε εταιρία-μέλος που έχει συνδεθεί στον ηλεκτρονικό κόμβο.

Ο κ. Νικόλαος Κορδής, Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών του Ε.Κ.Ε.Μ.Σ., ανέφερε σχετικά: «Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε συνεχώς τις εμπορικές μας σχέσεις, μέσα από καινοτόμα συνεργατικά μοντέλα και σύγχρονες τεχνολογίες κάνοντας την εμπειρία συνεργασίας με το Ε.Κ.Ε.Μ.Σ. όχι μόνο προσιτή, αλλά και με αμοιβαίο όφελος για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Αξιοποιώντας τις υπηρεσίες της Retail@Link, εξασφαλίσαμε ταχύτητα, ασφάλεια και ακρίβεια στη συλλογή και καταχώρηση των παραστατικών μας. Ως υπεύθυνος για την υλοποίηση του έργου από την πλευρά του Ε.Κ.Ε.Μ.Σ., μπορώ να πω ότι στην πρώτη φάση της συνεργασίας μας με τη Retail@Link, αυτήν της ανάπτυξης και αρχικής εφαρμογής του project, βρήκαμε στο πρόσωπο των υπευθύνων της Retail@Link έναν αξιόπιστο συνεργάτη που ανταποκρίνεται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των συνεργατών του. Και αυτό είναι τελικά το ζητούμενο για την οικοδόμηση σταθερών επαγγελματικών συνεργασιών».