Τα Logistics & η Εφοδιαστική Αλυσίδα έλαμψαν μέσα από την 6η Διεθνή Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics 2017» & την 1η «Cargo Truck & Van»

Τον καλύτερο οιωνό αναφορικά με το μέλλον του κλάδου εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics, αποτέλεσε η 6η Διεθνής Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics 2017» και η 1η «Cargo Truck & Van», που διοργανώθηκε από την o.mind Creatives, στο Metropolitan Expo, στις 4-6 Νοεμβρίου και αποτελεί το σταθερό διετές ραντεβού της αγοράς logistics ανελλιπώς από το 2007.

Πάνω από 200 εκθέτες και στις δύο εκθεσιακές αίθουσες, υποδέχτηκαν για τρεις ημέρες 14.000 επισκέπτες, που θέλησαν να λάβουν πληροφορία για παροχή μεταφορικών υπηρεσιών, αστικών διανομών, προϊόντα material handling για τις αποθήκες τους, τεχνολογίες μεταφορών και ITS, ενώ το ενδιαφέρον ήταν εξίσου μεγάλο και στην αίθουσα της Cargo Truck & Van Expo, όπου μια σειρά εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του επαγγελματικού οχήματος, εξέθεσαν νέα μοντέλα αλλά και λύσεις για τους επαγγελματίες των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Τα βλέμματα σαφώς έκλεψαν οι τεχνολογίες που αφορούν στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των μεταφορών, ενώ η ιδιαίτερα αυξημένη ροή στα εκθεσιακά περίπτερα που αφορούσαν σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες προς αυτό που ονομάζεται «Εφοδιαστική Αλυσίδα Αξίας», ανέδειξε τις μελλοντικές τάσεις και δυνατότητες αυτής της αγοράς.

Η έκθεση και τις 3 ημέρες λειτουργίας της χαρακτηρίστηκε από έντονο «παλμό» με τους εκθέτες να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για την επισκεψιμότητα αλλά και τις πολλαπλές επιτυχημένες εμπορικές επαφές που είχαν την ευκαιρία να κάνουν, ενώ από την πλευρά τους οι επισκέπτες επεσήμαναν την εξαιρετική διοργάνωση που τους έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθούν μια «ολοκληρωμένη έκθεση»!

Το στίγμα δόθηκε ήδη από το Σάββατο, με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Νικόλαο Μαυραγάνη, να εγκαινιάζει την έκθεση και τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να παρίσταται και να χαιρετά τις συνεδριακές εκδηλώσεις LOGI.C που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της έκθεσης. Και οι δύο ως εκπρόσωποι της επίσημης πολιτείας, εξήραν τη σημασία του κλάδου logistics και επεσήμαναν όχι μόνο την ανάγκη διασύνδεσής του με την κορωνίδα της ελληνικής οικονομίας που είναι η ναυτιλία, αλλά και με τους υπόλοιπους κρίκους της βιομηχανίας. Ο κ. Μαυραγάνης, μίλησε για την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας στα αιτήματα του κλάδου, μέσω της τελωνειακής απλοποίησης, των θυρών x-rays που ήδη έχουν παραγγελθεί και εγκαθίστανται στα κομβικά τελωνεία της χώρας, ώστε να εξυπηρετηθεί άμεσα το διεθνές διαμετακομιστικό εμπόριο, ενώ επεσήμανε και την άμεση νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου του, για επιδότηση διπλού κινητήρα καυσίμων στα βαρέα οχήματα και στους εταιρικούς στόλους. Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας κ Κουρουμπλής, εξήρε την θεματολογία των συνεδριακών εκδηλώσεων LOGI.C και την προσπάθεια που γίνεται -ίσως για πρώτη φορά- πραγματικής διασύνδεσης της αγοράς Ναυτιλίας με αυτή των Logistics, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο είναι ανοικτό σε όποια πρόταση διευκολύνει την άμεση μετατροπή της χώρας σε Διεθνή Εμπορευματικό Κέντρο.

Το τελευταίο αυτό σημείο αναλύθηκε διεξοδικά και το πρωί της Κυριακής σε μια κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα, κατά την παρουσίαση στο πλαίσιο των LOGI.C, των αποτελεσμάτων της κοινής μελέτης της ΕΥ Ελλάδος και της o.mind Creatives, με τίτλο «Ελλάδα – Ένα Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο», όπου παράλληλα παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία MARITIME HELLAS. Τα αποτελέσματα της μελέτης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στον δικτυακό τόπο www.supply-chain.gr/ αλλά και στο site της EY Eλλάδος (http://www.ey.com/gr/en/newsroom/news-releases/news-meleti-ey-o-mind-creatives-i-ellada-etoimh-na-anadeihthei-ws-ena-diethnes-emporeumatiko-kentro). Οι πολύ-ημερίδες LOIG.C που διοργανώνονται από το περιοδικό Supply Chain & Logistics, ασχολήθηκαν στο σύνολό τους με μια σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως η διαχείριση των City Logistics μέσω ΑΚΕΕ, οι νέες εξελίξεις σε σχέση με τη μείωση του Ανθρακικού Αποτυπώματος σε όλα τα στάδια της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, τα Agro & Food Logistics, τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών.

Η 6η Διεθνής Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και η 1η «Cargo Truck & Van» συνεχίστηκε μέχρι και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου με δεκάδες Β2Β συναντήσεις μεταξύ διεθνών και εγχώριων buyers και των εκθετών. Η διοργανώτρια εταιρεία ανανέωσε το εκθεσιακό ραντεβού με εκθέτες και επισκέπτες για την 7η Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και τη 2η «Cargo Truck & Van», στις 2-3-4 Νοεμβρίου του 2019!