Τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo παραδόθηκαν σε πελάτες

Η Volvo Trucks παρέδωσε τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά οχήματά της, ένα απορριμματοφόρο στην επιχείρηση διαχείρισης αποβλήτων & ανακύκλωσης Renova και ένα φορτηγό διανομών στην εταιρεία logistics DB Schenker και εταίρο μεταφορών TGM, η οποία δραστηριοποιείται στην Σουηδία.

Το Volvo FL Electric, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Volvo, προορίζεται για διανομές, διαχείριση απορριμμάτων και λοιπές εφαρμογές του τομέα αστικών μεταφορών.

Τα Volvo FL Electric είναι οχήματα προ-παραγωγής που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με επιλεγμένους πελάτες. Η  μαζική παραγωγή του Volvo FL Electric και του ισχυρού Volvo FE Electric της ίδιας οικογένειας, θα ξεκινήσει με περιορισμένο αριθμό φορτηγών για τις Ευρωπαϊκές αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Η αθόρυβη λειτουργία και οι μηδενικές εκπομπές ρύπων βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας για τους οδηγούς και συμβάλλουν σε ένα πιο αθόρυβο, πιο καθαρό περιβάλλον πόλης.

«Η στενή συνεργασία με οδηγούς και πελάτες μας έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ηλεκτροκίνητες λύσεις μεταφορών που ικανοποιούν υψηλές απαιτήσεις σε επίπεδο επιδόσεων, οδηγικών αποστάσεων, διαχείρισης φορτίων και εφαρμογών» δήλωσε ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

 

 

Οι οδηγοί που θα διαχειρίζονται τα ηλεκτρικά φορτηγά είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν πριν την παραλαβή, στο πλαίσιο εκπαίδευσης χειριστών.  «Οι οδηγοί εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την άμεση απόκριση του κινητήρα, την ταχεία και ομαλή επιτάχυνση και το χαμηλό επίπεδο θορύβων» συνοψίζει ο Roger Alm.

«Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την ηλεκτροκίνητη γκάμα μας. Ταυτόχρονα, μειώνουμε σταθερά τις επιπτώσεις των πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων φορτηγών μας στο περιβάλλον και το κλίμα, κυρίως μέσω ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων κίνησης» δήλωσε ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Στοιχεία για τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo

Τα φορτηγά Volvo FL Electric και Volvo FE Electric προορίζονται για διανομές, διαχείριση απορριμμάτων και λοιπές εφαρμογές του τομέα αστικών  μεταφορών. Το Volvo FL Electric έχει χωρητικότητα για GVW (μικτό βάρος οχήματος) 16 τόνων, ενώ το Volvo FE Electric έχει χωρητικότητα GVW 27 τόνων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για τις πρωτοβουλίες της Volvo Trucks στον τομέα της ηλεκτροκίνησης