Τα νέα DAF CF και XF ψηφίστηκαν ως “International Truck of the year”

Τα νέα CF και XF της DAF έχουν ψηφιστεί ως «International Truck of the year 2018» από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή κορυφαίων δημοσιογράφων οδικών μεταφορών από 23 ευρωπαϊκές χώρες. Το πιο διακεκριμένο βραβείο στην ευρωπαϊκή βιομηχανία φορτηγών παραδόθηκε στον πρόεδρο της DAF Trucks Preston Feight από τον Gianenrico Griffini, πρόεδρο της κριτικής επιτροπής στην έκθεση Solutrans στη Λυών.

Τα νέα DAF CF και XF διαθέτουν εντελώς καινούργιους κινητήρες με εξαιρετικά αποδοτικές μεταδόσεις και πίσω άξονες. Μαζί με τα νέα συμπαγή συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων, το εξελιγμένο λογισμικό και τις αεροδυναμικές βελτιώσεις, αυτές οι καινοτομίες έχουν ως αποτέλεσμα ένα κέρδος απόδοσης καυσίμου και μείωσης ρύπων CO2 στο εντυπωσιακό 7%. Στις διάφορες επαγγελματικές διαμορφώσεις των καινούργιων φορτηγών υπάρχουν μειώσεις βάρους μέχρι 300 κιλά για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης λειτουργίας για τον πελάτη.

Νέο πρότυπο στη συνολική απόδοση

«Το ετήσιο βραβείο αφορά μια νέα σειρά φορτηγών ή μοντέλων που έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αποδοτικότητα των οδικών μεταφορών, βασισμένη σε αρκετά σημαντικά κριτήρια, όπως η τεχνολογική καινοτομία, η άνεση οδηγού, η οδική ασφάλεια, η οδηγική ευελιξία, η οικονομία καυσίμου, το περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας. Με την εισαγωγή της νέας γενιάς φορτηγών CF και XF, η DAF παρουσίασε μια σειρά μεσαίων και βαρέων φορτηγών που θέτει ένα νέο πρότυπο όσον αφορά την αποδοτικότητα μετάδοσης και τη συνολική απόδοση», σχολίασε ο Gianenrico Griffini, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Μεγάλη αναγνώριση

Εκ μέρους των 10.000 υπαλλήλων της DAF σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο πρόεδρος της DAF Trucks, Preston Feight, παρέλαβε το βραβείο «International Truck of the Year 2018». «Οι τιμές ανήκουν σε κάθε μέλος του οργανισμού DAF», επεσήμανε ο Gianenrico Griffini και πρόσθεσε: «Όλοι εργαζόμασταν σκληρά για να κάνουμε ακόμη καλύτερα, τα καλύτερα φορτηγά της αγοράς. Το αποτέλεσμα είναι τα νέα CF & XF να αντιπροσωπεύουν την “Απόλυτη Υπεροχή”. Είναι φανταστικό ότι όλες αυτές οι προσπάθειες ανταμείβονται με τέτοιο τρόπο. Επιπλέον, το βραβείο «International Truck of the Year 2018» είναι μια αναγνώριση για τους προμηθευτές και τους αντιπροσώπους μας και το σημαντικότερο είναι ένα φανταστική αφιέρωση σε όλους εκείνους τους πελάτες που έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν τα νέα DAF CF ή XF. Η κριτική επιτροπή σχολίασε ότι τα φορτηγά οδηγούν τον δρόμο στην αποδοτικότητα των μεταφορών. Τι να πω περισσότερο;».