Περί τα 250 εκατ. ευρώ μέσω “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ” σε δράσεις Business 4.0

Με 250 εκατ. ευρώ ενισχύεται η καινοτόμος επιχειρηματικότητα μέσω της δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Έμφαση δίνεται στην ενίσχυση της στελέχωσης τμημάτων Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) καινοτόμων επιχειρήσεων και στις τεχνολογίες που σχετίζονται με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Παρουσιάστηκε ο Β΄ Κύκλος του προγράμματος «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» που διαχειρίζεται η ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας  (ΓΓΕΤ) και εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Ο Β΄ Κύκλος με συνολικό προϋπολογισμό 250 εκ. ευρώ αποσκοπεί στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες.

Έμφαση δίνεται στην ενίσχυση της στελέχωσης τμημάτων Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) καινοτόμων επιχειρήσεων και στις τεχνολογίες που σχετίζονται με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, όπως η Πληροφορική, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Φωτονική, τα Προηγμένα Υλικά, η Νανοτεχνολογία, η Βιοτεχνολογία και η Ρομποτική.

Ο Β΄ Κύκλος του προγράμματος έρχεται σε συνέχεια του Α’ Κύκλου κατά τον οποίο, μέσα στο 2018, συμβασιοποιήθηκαν 388 εκ. ευρώ για 606 ερευνητικά έργα και συνέργειες επιχειρήσεων με ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας.