Ο Όμιλος GEFCO ολοκληρώνει την απόκτηση της GTL

 

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της GLT, εξειδικευμένης στις μεταφορές Ευρώπης-Μαρόκου, ανακοίνωσε ο όμιλος GEFCO, παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών βιομηχανικής εφοδιαστικής αλυσίδας και ηγέτης στα logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας πανευρωπαϊκά. Η σχεδιαζόμενη αγορά ανακοινώθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2018 και η πράξη έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κανονιστικής Αρχής.

Η εξαγορά της GLT θα επιτρέψει στη GEFCO να ενισχύσει τη θέση της και την τεχνογνωσία της στην περιοχή, ενώ παράλληλα θα εδραιώσει και θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των πελατών της, ιδιαίτερα στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, της μόδας και του λιανικού εμπορίου.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ολοκληρώσαμε την εξαγορά της GLT. Η GLT έχει περισσότερες από δύο δεκαετίες ισχυρής τεχνογνωσίας σε ροές εφοδιαστικής μεταξύ της Ευρώπης και του Μαρόκου» σχολίασε ο Luc Nadal, Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης της GEFCO. «Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε όλους τους εργαζόμενους της GLT στον Όμιλο της GEFCO και προσβλέπουμε στο να συνδυάσουμε την επιχειρησιακή μας τεχνογνωσία για να δημιουργήσουμε πρόσθετη αξία για τους πελάτες μας».

Η GLT, η οποία ιδρύθηκε το 1998, αναγνωρίζεται ως εξειδικευμένη για πλήρως εξασφαλισμένες ροές εφοδιαστικής μέσω του στενού του Γιβραλτάρ και είναι ο ηγέτης στη διαχείριση της πύλης μεταξύ Algeciras και Tangiers. Η εταιρεία εξασφαλίζει πάνω από 16.000 διαβάσεις ανά έτος, με 75 φορτηγά και 380 trailers.

Η GLT θα ανήκει και θα διαχειρίζεται από τη GEFCO Ισπανίας, ως επιχειρηματική οντότητα εξειδικευμένη για την Πύλη Ευρώπης-Μαρόκου. Η ισπανική θυγατρική της GEFCO διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας σε υψηλής ποιότητας logistics, έχει 700 υπαλλήλους και 5.000 βιομηχανικούς πελάτες