Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Επιμελητηριακή Αποστολή του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. στην Ολλανδία

 

Η Επιμελητηριακή Αποστολή του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. στην Ολλανδία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 με την επίσκεψη στο SMART Logistics Center Venlo, στα terminals σιδηροδρομικών και ποτάμιων μεταφορών και στις εταιρείες διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας «Seacon» Logistics και «Geodis».

Τα μέλη της Αποστολής ενημερώθηκαν για το στρατηγικό σχεδιασμό ανάδειξης της Περιφέρειας του Venlo ως κέντρο ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ αρχών (εθνικών και τοπικών) της Περιφέρειας Limburg, επιχειρήσεων και ερευνητικών ιδρυμάτων από τη δεκαετία του 1990, που περιλαμβάνει 3 βασικούς τομείς δράσης: αγροτικό, βιομηχανικό και logistics (“agrofoods” – industry – logistics).

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής περιλαμβάνονται η στρατηγική γεωγραφική του θέση στο κέντρο μιας ευρύτερης ζώνης πλέον των 200 εκατομμυρίων καταναλωτών, 2 ώρες από το λιμάνι του Ρότερνταμ με 2 βασικούς αυτοκινητοδρόμους (Ε34 και Ε31), 4-5 σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ημερησίως με το λιμάνι του Ρότερνταμ, ποτάμια σύνδεση μέσω του πλωτού ποταμού Μεύση και σε μικρή απόσταση από τα μεγάλα αεροδρόμια Λιέγης, Βρυξελλών και Κολωνίας και η απόσταση 6 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Γερμανίας.

Στόχος των συντελεστών είναι η προσέλκυση επενδυτικών πρωτοβουλιών στην περιοχή στους προαναφερθέντες τομείς δράσης, στους οποίους προσφέρονται χώροι προς αγορά και εγκατάσταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που ακολουθώντας προσδιορισμένες προδιαγραφές κατασκευής και λειτουργίας φιλικής προς το περιβάλλον, προσφέρουν απασχόληση και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή και στη χώρα γενικότερα. Πάνω από 2.000 επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο έχουν ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή, ενώ το ενδιαφέρον και άλλων εταιρειών παραμένει αμείωτο.

Η επίσκεψη έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όλο το φάσμα της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας, που περιλαμβάνει παραλαβή, φορτοεκφόρτωση, διαχείριση, αποθήκευση, συσκευασία, ελαφρά μεταποίηση και διανομή διαφόρων κατηγοριών προϊόντων.