Νέα τάξη πραγμάτων

Επί σειρά ετών, η Renault έχει καταφέρει να διατηρηθεί στην κορυφή των πανευρωπαϊκών πωλήσεων ελαφρών επαγγελματικών ενώ, οι νέες εκδόσεις «PRO+» και «Business» του Clio, έρχονται  να ενισχύσουν ακόμη  περισσότερο τη θέση της  και στην Ελλάδα.

Oι νέες εκδόσεις «PRO+» και «Business» του ανανεωμένου Renault Clio επανακαθορίζουν την ελληνική αγορά των ελαφρών επαγγελματικών πόλης, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, από τους εταιρικούς στόλους οχημάτων έως και ταχυμεταφορές προϊόντων κ.ο.κ., χάρη στην μεγάλη ευελιξία, το περιορισμένο κόστος χρήσης και συντήρησης αλλά και τις μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες τους.

Το Renault Clio “PRO+” έχει ήδη αποτελέσει μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές της αγοράς, έχοντας κερδίσει το κοινό με τον ιδανικό συνδυασμό άνεσης, πρακτικότητας και οικονομίας που προσφέρει. H έκδοση “PRO+” αποτελεί τη βασική επιλογή στην γκάμα των επαγγελματικών εκδόσεων του Clio διαθέτοντας όλα τα προσόντα της επιβατικής έκδοσης. Σε ό,τι αφορά την κορυφαία έκδοση «Business» αξίζει να αναφέρουμε πως διακρίνεται για τον πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας με την ελληνική αντιπροσωπεία να προσφέρει ανεξάντλητες επιλογές εξατομίκευσής του.

Το σύστημα πολυμέσων «Media NAV Evo» διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα πλοήγησης 3D και φωνητικές εντολές στα ελληνικά

Συγκεκριμένα, τα πακέτα «Pack Look» επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη να προσαρμόσει το Renault Clio «Business» στις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις του, επιλέγοντας χρωματικούς συνδυασμούς για τις επενδύσεις στο εσωτερικό, διακοσμητικές λεπτομέρειες, διαφόρων τύπων ζάντες αλουμινίου ελαφρού κράματος κ.ο.κ. Επιπρόσθετα, το Renault Clio «Business» διακρίνεται για την επιθετική και κομψή σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, επιτρέποντας στον σύγχρονο επαγγελματία να ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες της επιχείρησής του, χωρίς να κάνει τον παραμικρό… συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την οδική συμπεριφορά και την καλαισθησία που απαιτεί από τον «συνεργάτη» του.

ΦΙΝΕΤΣΑΤΟ, ΕΥΡΥΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ 

Βασισμένο στο πεντάθυρο αμάξωμα του Renault Clio, το εσωτερικό της έκδοσης «Business» προσφέρει μεγάλους χώρους για τους δύο επιβάτες ενώ, τα αναπαυτικά καθίσματα θα τους διατηρήσουν ξεκούραστους ακόμη και μετά από πολλές ώρες εντός του οχήματος.

Ευρύχωρο και με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, το εσωτερικό του Renault Clio Business προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης

Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες καθώς και η διατήρηση των πίσω πλευρικών παραθύρων, διατηρούν αμείωτο το οπτικό πεδίο του οδηγού, περιορίζοντας αισθητά τα όποια «νεκρά» σημεία σε αυτό, στοιχείο ζωτικής σημασίας κατά την κίνηση εντός της πόλης ενώ, σημείο αναφοράς στο εσωτερικό του γαλλικού μοντέλου είναι η προσεγμένη ποιότητα όλων των επενδύσεων καθώς και ο πλούσιος εξοπλισμός. Ειδικά η έκδοση «Business» του νέου Renault Clio εφοδιάζεται με standard το προηγμένο σύστημα πολυμέσων «Media NAV Evo» που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης με τρισδιάστατες απεικονίσεις σε μια οθόνη αφής 7 ιντσών, ηχοσύστημα με σύνδεση Bluetooth, USB & Aux καθώς και δυνατότητα φωνητικών εντολών και μάλιστα στα ελληνικά.

Πέραν αυτού, το σύστημα υποβοήθησης «ECO2» είναι σε θέση να προσφέρει σε πραγματικό χρόνο, συνεχείς συμβουλές στον επαγγελματία οδηγό αναφορικά με τον βέλτιστο δυνατό χειρισμό του οχήματος, προκειμένου να διατηρείται η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου τη δεδομένη στιγμή με βάση την ταχύτητα κίνησης, την διαδρομή που ακολουθείται ή το μεταφερόμενο φορτίο.

ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΚΙΛΩΝ

Το Renault Clio «Business» προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις και σε ό,τι αφορά στη μεταφορά φορτίων καθώς, η απουσία της πίσω σειράς καθισμάτων, έχει διασφαλίσει έναν επίπεδο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο χώρο φόρτωσης με μήκος 1.180 χλστ., πλάτος 1.060 χλστ. και ύψος 880 χλστ.

Ο χώρος φόρτωσης του γαλλικού μοντέλου εφοδιάζεται με μια ειδική βάση με αναδιπλούμενο κάλυμμα

Σε αντίθεση μάλιστα από πολλές προτάσεις του ανταγωνισμού, η διατήρηση των πίσω πλευρικών θυρών, ευνοεί την πρόσβαση σε αυτόν και από το πλαϊνό τμήμα του οχήματος. Εντός του χώρου φόρτωσης έχει τοποθετηθεί μια ειδική βάση με αναδιπλούμενο κάλυμμα το οποίο, πέραν της πρακτικότητάς του, είναι σε θέση να διατηρήσει μακριά και τα τυχόν «αδιάκριτα» μάτια από το φορτίο του οχήματος.

Την ίδια στιγμή, το δάπεδο φέρει ανθεκτική πλαστική επένδυση, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε τα διάφορα σημεία στερέωσης του φορτίου.

 

Το νέο Renault Clio Business μπορεί να υποστηρίξει φορτία με όγκο 896 λτ. Και βάρος έως 506 κιλά

Το διαχωριστικό της καρότσας από την καμπίνα των επιβατών φέρει ειδικό μεταλλικό πλέγμα στο πάνω μέρος του, γεγονός που επιτρέπει την άμεση οπτική επαφή με το φορτίο ενώ, μεγάλο είναι και το άνοιγμα της πέμπτης πόρτας. Τέλος, το Renault Clio «Business» προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων βάρους έως 506 κιλών και όγκου έως 896 λτ.

ΑΠΟΔΟΣΗ 90 ΙΠΠΩΝ ΜΕ ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΌ 3,3ΛΤ./100 ΧΛΜ.

Ο δοκιμασμένος πετρελαιοκινητήρας dCi των 1,5λτ. αποδίδει ισχύ 75 ίππων στις εκδόσεις «PRO+» και 90 ίππους στις εκδόσεις «Business» με αντίστοιχη μέγιστη ροπή 200 Nm ή 220 Nm ενώ, διακρίνεται για το περιορισμένο κόστος χρήσης και συντήρησής του.

Με τα διαστήματα μεταξύ των service του να ανέρχονται στα 30.000 χλμ., η μέση κατανάλωση για μεικτό κύκλο κίνησης ορίζεται στα 3,3λτ./100χλμ. ενώ αντίστοιχα, οι εκπομπές CO2 ορίζονται στα 85 g/km.