Νέα σιδηροδρομική σύνδεση της EKOL

Η Ekol Logistics προχωρά στην εκτέλεση του σχεδίου της για την περαιτέρω ανάπτυξη του Intermodal δικτύου της στην Ευρώπη. Ακολουθώντας αυτόν τον στόχο η Ekol ανοίγει μια νέα υπηρεσία block τρένων μεταξύ της Τεργέστης στην Ιταλία και του Κιέλου στη Γερμανία.

Εκτός από αυτό το νέο τρένο, η Ekol σε συνεργασία με τη Stena Line θα προσφέρει και τη θαλάσσια σύνδεση μεταξύ του Κιέλου και του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. Η λύση αυτή θα είναι η πρώτη σιδηροδρομική σύνδεση από το λιμάνι της Τεργέστης που θα το συνδέει απευθείας με τις χώρες της Βαλτικής χαράζοντας το διάδρομο Βαλτικής – Αδριατικής ή ακόμη και Βαλτικής-Αιγαίου, καθώς υπάρχει απευθείας σύνδεση του λιμανιού της Τεργέστης με το λιμάνι του Λαυρίου δύο φορές την εβδομάδα, μέσω του δικτύου της Ekol. Η υπηρεσία αυτή ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου 2017.

ο Alaa Jennane, Director of Engineering Business Development της Ekol ανέφερε σχετικά: «Συνεχίζοντας την επενδυτική στρατηγική στην Ekol είμαστε πολύ ευτυχείς που μπορούμε να προσφέρουμε μια νέα γέφυρα στο χώρο των Intermodal μεταφορών η οποία θα συνδέει τη Σκανδιναβία, τη Βόρεια Γερμανία, τη Ρωσία και τη θάλασσα της Βαλτικής με τη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, για παράδειγμα, την Τουρκία ή το Ιράν. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η νέα πρωτοποριακή λύση θα εκτιμηθεί, καθώς θα είναι η καλύτερη άμεση υπηρεσία η οποία θα ανοίξει νέες οικονομικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις περιοχές αυτές».

Η νέα αυτή υπηρεσία αποδεικνύει ότι το λιμάνι της Τεργέστης επεκτείνεται περαιτέρω στην χερσαία αγορά με την πρωτοβουλία της Ekol Logistics οποία πρόσφατα απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών του EMT Terminal στην Τεργέστη.

Το τρένο θα αναχωρεί κάθε Τετάρτη στις 11:00 η ώρα, από την Τεργέστη με άφιξη στο Κίελο στις 16:00 την επόμενη μέρα. Η επιστροφή θα αναχωρεί κάθε Κυριακή στις 13:00, από το Κίελο με άφιξη στην Τεργέστη τη Δευτέρα στις 17:00.

«Με τη νέα αυτή σιδηροδρομική σύνδεση που θα φθάνει στο Κίελο θα είμαστε σε θέση να προωθούμε αποστολές και προς άλλες περιοχές, όπως π.χ. το Γκέτεμποργ. Τέτοιες αποστολές θα μπορούν να παραδίδονται ξεκινώντας από την Παρασκευή το πρωί. Την ίδια στιγμή, θα μπορούμε να παραδίδουμε και σε άλλους προορισμούς στη Βόρεια Γερμανία και στη Δανία οδικώς, με τις παραδόσεις να αρχίζουν από την Παρασκευή το πρωί. Εμείς στην Ekol θέλουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες. Γι ‘αυτό, όταν μιλάμε για αυτή τη νέα Intermodal υπηρεσία μεταξύ Τεργέστης και Κιέλου, σχεδιάζουμε να έχουμε πολύ σύντομα δύο αναχωρήσεις την εβδομάδα. Είναι μια πολύ καλή είδηση για τους πελάτες μας, καθώς θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε τους χρόνους διαμετακόμισης ακόμα περισσότερο» ανέφερε ο Wilfried Klein, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Έργων της Ekol.

Αυτή η νέα λύση θα μας επιτρέψει τη μεταφορά διαφόρων τύπων εξοπλισμό, όπως Mega trailers, tilt trailers, εμπορευματοκιβώτια και swap bodies.

«Το έργο αυτό επιβεβαιώνει το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η τοποθεσία του λιμανιού της Τεργάστης και στις σιδηροδρομικές ματαφορές. Με τη νέα αυτή υπηρεσία όχι μόνο επιβεβαιώνεται ο ρόλος του Λιμένα μας ως προνομιακή πύλη εισόδου για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αλλά πλέον μπορούμε να επεκτείνουμε την αγορά μας και στο βόρειο τμήμα της ηπείρου, φτάνοντας έτσι στη Βόρεια Γερμανία, τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία μέσω του Κιέλου» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Λιμένα της Τεργέστης Zeno D’Agostino.

Αυτή η Intermodal υπηρεσία προσφέρεται σε συνεργασία με την TX Logistik AG και τη Mercitalia για τη σιδηροδρομική σύνδεση, την Alpe Adria SpA και πάλι την TX Logistik AG ως ΜΤΟ, το Λιμάνι του Κιέλου και τη Stena Line που παρέχουν το θαλάσσιο ταξίδι μεταξύ του Κιέλου και του Γκέτεμποργκ.

Η σιδηροδρομική απόσταση μεταξύ της Τεργέστης και του Κιέλου είναι 1.360 χιλιόμετρα στα οποία πρέπει να προστεθούν και 234 ναυτικά μίλια για το θαλάσσιο ταξίδι μέχρι το Γκέτεμποργκ. Το τρένο θα αποτελείται από 16 διθέσια βαγόνια κατάλληλα να μεταφέρουν 32 Intermodal μονάδες (45 ‘ή 13,6 m).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του 2016 η Ekol ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία που βασίζεται σε μία σύνδεση μεταφοράς την εβδομάδα από το λιμάνι του Sète προς το Noisy-le-Sec στην περιοχή του Παρισιού, έτσι αυτή η νέα σύνδεση είναι ένα ακόμη παράδειγμα ανάπτυξης της Ekol στον κλάδο των Intermodal μεταφορών στην Ευρώπη.