Νέα πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του Renault Kangoo μέσα στον Ιανουάριο

Το Renault Kangoo είναι ένα από τα – ελάχιστα- ελαφρά επαγγελματικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που διατίθεται και σε πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις με την ονομασία «Kangoo Z.E.» (Zero Emissions). Σύμφωνα μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, μέσα στον Ιανουάριο του 2017, έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα της νέας γενιάς του.

Η υπάρχουσα γενιά του πλήρως ηλεκτροκίνητου Renault Kangoo με την ονομασία «Kangoo Z.E.» παρουσιάστηκε προς το τέλος του 2011 και οι πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωματώνει, της επέτρεψαν να αποσπάσει άμεσα στον τίτλο του «International Van of the Year» για το 2012.

Οι εκδόσεις «Z.E.» δεν διαφέρουν ως προς τη σχεδίαση του αμαξώματος τους από τις υπόλοιπες του γαλλικού μοντέλου ωστόσο, στον χώρο του κινητήρα εδράζεται ένας ηλεκτροκινητήρας με ισχύ 44 kW (ισχύς περίπου 60 ίππων) και ροπή 226 Nm.

Οι ειδικές μπαταρίες ιόντων λιθίου (χωρητικότητας 22 kWh) που έχουν τοποθετηθεί κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης, προσφέρουν στο Kangoo Z.E. μέγιστη αυτονομία έως και 170 χλμ., χωρίς να επηρεάζουν στο ελάχιστο τον ωφέλιμο όγκο του φορτίου, το οποίο μπορεί να έχει μέγιστο βάρος έως και 650 κιλών.

Νέα γενιά με αυξημένη αυτονομία κατά 50%

Σύμφωνα με πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση της Renault, στις 13 Ιανουαρίου και ειδικότερα στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως των Βρυξελλών, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία προγραμματίζει την πρώτη επίσημη παρουσίαση στο ευρύ κοινό, μιας εντελώς νέας γενιάς του ηλεκτροκίνητου Kangoo.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με τα βασικά γνωρίσματα του νέου Renault Kangoo Z.E. ωστόσο, γνωρίζουμε πως θα εφοδιάζεται με έναν νέο ηλεκτροκινητήρα καθώς και νέες συστοιχίες μπαταριών που θα του διασφαλίζουν αυξημένη αυτονομία κατά 50% σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Renault, το νέο Kangoo Z.E. θα μπορεί να διανύσει μέγιστη απόσταση έως και 270 χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο «NEDC» (New European Driving Cycle), γεγονός που στην πράξη μεταφράζεται σε μέγιστη αυτονομία έως και 200 χλμ. (σε πραγματικές συνθήκες χρήσης).

Αξίζει τέλος να γνωρίζετε πως το νέο Renault Kangoo Z.E. θα εξακολουθήσει να κατασκευάζεται στην γραμμή παραγωγής της εταιρείας στο Mauberge στη βόρεια Γαλλία.