Μνημόνιο συνεργασίας από ΟΛΠ και China Cosco με Shanghai International Port group

Δύο ξεχωριστά μνημόνια συνεργασίας αναμένεται να υπογράψει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ στην Ακτή Μιαούλη ο επικεφαλής της Shanghai International Port Group (SIPG), του μεγαλύτερου λιμενικού οργανισμού της Κίνας, κ. Chen Xuyuan με τη China Cosco Shipping Corporation Limited και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

Στόχος των δύο αυτών μνημονίων συνεργασίας είναι να αποτελέσει ο Πειραιάς έναν από τους βασικότερους κόμβους εμπορικής διασύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη για τα εξαγόμενα φορτία. Σύμφωνα με πληροφορίες στον Πειραιά θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της China Cosco κ. Xu Lirong για να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με την SIPG.

Το λιμάνι τη Σαγκάης, το οποίο διαχειρίζεται η SIPG, εξυπηρετεί 281 τακτικές γραμμές εμπορευματοκιβωτίων που καταλήγουν στα μεγαλύτερα λιμάνια παγκοσμίως και εξυπηρετεί πάνω από 2.700 προσεγγίσεις πλοίων μηνιαίως, γεγονός που το καθιστά το λιμάνι με την υψηλότερη πυκνότητα διαδρομών εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα. Εκτός από εμπορευματοκιβώτια, η SIPG λειτουργεί και εκτενέστατες εγκαταστάσεις ξηρού φορτίου όπως και κρουαζιέρας.