Και η Nestlé στο πιλοτικό της ΟΦΑΕ για e-CMR

Μεγάλο το ενδιαφέρον των εταιρειών για ψηφιοποίηση των εγγράφων

Το πιλοτικό πρόγραμμα e-CMR, το οποίο στην χώρα μας συντονίζεται από την ΟΦΑΕ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτό να έχουν ξεκινήσει δυναμικά τις δοκιμαστικές εφαρμογές. Η Nestlé, με πρωταγωνιστική παγκόσμια παρουσία στον χώρο των τροφίμων και ποτών, ξεκίνησε τις δοκιμαστικές εφαρμογές την 1η Απριλίου 2019, κατά τη διενέργεια μεταφοράς εμφιαλωμένων νερών από το εργοστάσιό της «ΚΟΡΠΗ» που λειτουργεί στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Τον συντονισμό του έργου για την Nestlé Hellas έχει αναλάβει η κα Σωτηρία Μαραγκάκη, Transport Specialist στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, η οποία σε στενή συνεργασία με τους υπεύθυνους του εργοστασίου ΚΟΡΠΗ, φρόντισαν να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες για την φόρτωση των εμπορευμάτων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-CMR, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του πιλοτικού για την εταιρεία τους.

Η διαδικασία παράδοσης των εμπορευμάτων στις εγκαταστάσεις της DIAKINISIS και η ηλεκτρονική επιβεβαίωση μέσω της εφαρμογής e-CMR

Τη μεταφορά των εμπορευμάτων πραγματοποίησε η εταιρεία οδικών εμπορευματικών μεταφορών, Papageorgiou Transport & Logistics (PTL) με έδρα την Άρτα, η οποία διατηρεί πολυετή συνεργασία με τη Nestlé Hellas. Η PTL δραστηριοποιείται στον κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των μεταφορών από το 1954, διαθέτοντας σήμερα έναν σύγχρονο στόλο 20 ιδιόκτητων φορτηγών οχημάτων,  καθώς επίσης και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Άρτα, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες μεταφορών & Logistics σε ένα ευρύ πελατολόγιο που περιλαμβάνει κάποιες από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Nestlé Hellas. Η συμμετοχή της εταιρείας στο πιλοτικό είναι μεγάλης σημασίας, καθώς η πολυετής εμπειρία που διαθέτει, θα συμβάλλει στην συγκέντρωση και αξιολόγηση ουσιαστικών δεδομένων.

Τα εμφιαλωμένα νερά ΚΟΡΠΗ μεταφέρθηκαν από φορτηγό της PTL στις εγκαταστάσεις της εταιρείας DIAKINISIS, η οποία κατέχει σημαντική θέση στην παροχή υπηρεσιών Logistics στην Ελλάδα και έχει έδρα στον Ασπρόπυργο Aττικής, όπου διατηρεί εγκαταστάσεις αποθηκευτικών χώρων συνολικής έκτασης άνω των 160.000τμ. Η ανταλλαγή των δεδομένων της μεταφοράς μεταξύ των τριών συμβαλλομένων, έγινε ψηφιακά και σε πραγματικό χρόνο, ενισχύωντας κατά αυτόν τον τρόπο την διαφάνεια καθώς και την ταχύτητα ολοκλήρωσης των διαδικασιών.

Nestlé Hellas και DIAKINISIS θα συνεχίσουν τις δοκιμαστικές εφαρμογές e-CMR, ενώ παράλληλα σκοπεύουν και την επέκτασή τους σε νέα δρομολόγια μεταφοράς εμπορευμάτων από το εργοστάσιο της Nestlé Hellas στα Οινόφυτα, καθώς και σε διεθνή δρομολόγια εισαγωγών της εταιρείας από την Ισπανία στην χώρα μας με φορτηγά οχήματα της εταιρείας Medfrigo, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην έρευνα που εκπονείται μέσω του πιλοτικού προγράμματος στα πλαίσια του AEOLIX, και τελικά στην παροχή χρήσιμων πληροφοριών στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.