Κέντρο ικανοτήτων για προκλήσεις στο επιχειρείν και τα logistics δημιούργησε το ThessINTEC στην Θεσσαλονίκη

Η δημιουργία του «Κέντρου ικανοτήτων για προκλήσεις στο επιχειρείν και τα logistics» (Competence Center on Business & Logistics challenges) αποτελεί το πρώτο μεγάλο project του διεθνούς τεχνολογικού κέντρου ThessINTEC στην Θεσσαλονίκη.

Το Κέντρο Ικανοτήτων δημιουργήθηκε με σκοπό να υποστηρίξει την ανάπτυξη εξειδικευμένων ικανοτήτων σε στελέχη επιχειρήσεων μέσω της τεχνολογίας, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν  στις συνεχώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος.

Το Κέντρο Ικανοτήτων δεν είναι ένα ακόμα πρόγραμμα κατάρτισης, είναι ένας καινοτόμος οργανισμός που θα συνδυάζει την έρευνα με τις επιχειρήσεις και την εκπαίδευση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

 

 

Ξεκινά από τις ανάγκες της τοπικής, περιφερειακής και εθνικής βιομηχανίας για την υιοθέτηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Ουσιαστικά, αντιμετωπίζει αυτές τις ανάγκες υποστηρίζοντας το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό των εταιρειών να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους και να επιτύχουν τη μετάβαση στο ψηφιακό περιβάλλον των επιχειρήσεων.

Τέλος, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας, αναπτύσσει ικανότητες σε νέους πτυχιούχους και επιστήμονες με σκοπό την ταχύτερη προσαρμογή τους στις ανάγκες των επιχειρήσεων.

 

 

Στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ  του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και του Texas A&M Transportation Institute, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την από κοινού έρευνα και την κοινή χρήση των ερευνητικών υποδομών στα Logistics.

Το MoU υπέγραψαν ο διευθυντής του Texas A&M Transportation Institute Greg Winfree, ο διευθυντής του ΙΜΕΤ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης όπως επίσης και η διευθύντρια ερευνών του ΙΜΕΤ Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου με τον  senior Research Engineer του τμήματος κινητικότητας του Texas Α&Μ Transportation Institute Bill Eisele, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία της συνεργασίας και το συντονισμό της υλοποίησης του μνημονίου.