Ισχυρότερος κινητήρας αυξάνει τις δυνατότητες χρήσης της σειράς Volvo FE

Το Volvo FE διατίθεται τώρα με κινητήρα 350 hp/1400 Nm και νέο εμπρός άξονα για φορτία άξονα έως εννέα τόνων. Έτσι γίνεται από τα πιο ευέλικτα μοντέλα της Volvo Trucks σε ένα ισχυρό ανταγωνιστικό περιβάλλον, ακόμα και για πιο απαιτητικές εργασίες διανομών, διαχείρισης απορριμμάτων και ελαφριά χρήση σε εργοτάξια. Το Volvo FE 350 είναι σχεδιασμένο για μικτά φορτία οχήματος-ρυμουλκούμενου (GCW) έως 44 τόνων.

«Το Volvo FE είναι ένα ευέλικτο φορτηγό που λειτουργεί εξίσου αποδοτικά σε περιφερειακές οδούς, όσο και σε συνθήκες πυκνής αστικής κυκλοφορίας. Τώρα διευρύνουμε το πεδίο εφαρμογής του προσφέροντας μία έκδοση με υψηλότερες επιδόσεις και αυξημένο ωφέλιμο φορτίο για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες πολλών πελατών» δήλωσε ο Anders Edenholm, Διευθυντής Τμήματος Διανομών της Volvo Trucks.

Το Volvo FE 350 είναι σχεδιασμένο για μικτά φορτία οχήματος-ρυμουλκούμενου (GCW) έως 44 τόνων και είναι κατάλληλο για χρήση σαν απλό φορτηγό αλλά και σαν νταλίκα τράκτορας. Ανατρεπόμενα, γερανοφόρα και απορριμματοφόρα είναι μερικά παραδείγματα εφαρμογών τριών αξόνων, όπου η αυξημένη ισχύς δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υψηλότερη παραγωγικότητα. Ο κινητήρας D8K 350 Euro 6 διατίθεται με όλες τις εκδόσεις καμπίνας, συμπεριλαμβανομένης μιας καμπίνας χαμηλής εισόδου, ενώ μπορεί να συνδυάζεται με I-Shift ή πλήρως αυτόματο κιβώτιο της Volvo.

Το Volvo FE 350 θα προσφέρεται σε όλες τις αγορές Euro 6. Οι παραγγελίες  ξεκινούν στα τέλη Ιουνίου και η παραγωγή θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Περισσότερα προϊοντικά νέα σχετικά με τη σειρά FE θα δημοσιεύονται σταδιακά από το φθινόπωρο του 2017.

Ταυτόχρονα, με την παρουσίαση του πετρελαιοκίνητου Volvo FE 350, η Volvo Trucks επεκτείνει τη σειρά διαθέσιμων εκδόσεων για πελάτες που προτιμούν το φυσικό αέριο. Το Volvo FE 320 με CNG διατίθεται τώρα με ελεύθερη επιλογή καμπίνας –  Day cab (καμπίνα ημέρας), comfort cab (καμπίνα υψηλών προδιαγραφών άνεσης), sleeper cab (καμπίνα με κουκέτα), low entry cab (καμπίνα χαμηλής εισόδου).

Δεδομένα Volvo FE 350

  • Κινητήρας: Κινητήρας 8-L diesel D8K Euro 6 της Volvo, που παράγει 350 hp/1400 Nm.
  • Κιβώτιο: αυτοματοποιημένο κιβώτιο I-Shift της Volvo, ή πλήρως αυτόματο.
  • Ροπή: Έως 600 Nm.
  • Επιλογές καμπίνας: Day cab, comfort cab, sleeper cab, low entry cab.
  • Mικτό φορτίο οχήματος-ρυμουλκούμενου (GCW): Έως 44 τόνοι.
  • Διαμόρφωση τροχών: 4×2, 6×2, 6x Επίσης διατίθεται σαν τράκτορας 4×2.
  • Εμπρός άξονες: Για φορτίο άξονα 7,1–9 τόνων.
  • Πίσω άξονες: Για φορτίο άξονα 13–23 τόνων.