Η Volvo Trucks προσφέρει αυτόνομη λύση μεταφοράς στην Brønnøy Kalk AS

 

Η Volvo Trucks υπέγραψε πρόσφατα μια συμφωνία ορόσημο με την Brønnøy Kalk AS στην Νορβηγία, προσφέροντας την πρώτη της εμπορική αυτόνομη λύση για τη μεταφορά ασβεστόλιθου από ένα υπαίθριο λατομείο σε κοντινό λιμάνι.

Η λύση που προσφέρεται στην Brønnøy Kalk AS συνίσταται στη μεταφορά ασβεστόλιθου από έξι αυτόνομα φορτηγά Volvo FH σε μία διαδρομή πέντε χιλιομέτρων μέσα από τούνελ, από το λατομείο μέχρι τον θραυστήρα.

Οι μέχρι τώρα δοκιμές έχουν στεφθεί με επιτυχία και θα συνεχιστούν όλο το 2018 έως ότου η λύση γίνει πλήρως λειτουργική, μέχρι τα τέλη του 2019.

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων, επιτυχημένων προγραμμάτων αυτοματοποίησης σε ορυχεία/λατομεία, φυτείες ζαχαροκάλαμου και συλλογής απορριμμάτων. Αυτή η εμπορική λύση αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική πρωτιά για την Volvo Trucks.

Αντί να αγοράσει αυτόνομα φορτηγά, η Brønnøy Kalk αγοράζει μια λύση μεταφοράς και συγκεκριμένα τη μεταφορά του ασβεστόλιθου ανάμεσα σε δύο κόμβους.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για εμάς. Ο ανταγωνισμός στη βιομηχανία είναι σκληρός. Προσπαθούμε συνεχώς να αυξήσουμε την απόδοση και παραγωγικότητά μας μακροπρόθεσμα, και επιθυμούμε να εκμεταλλευτούμε νέες ευκαιρίες στην τεχνολογία και τις ψηφιακές λύσεις. Αναζητούσαμε έναν αξιόπιστο και καινοτόμο συνεργάτη με τον οποίο να μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους για τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια.

Με τη χρήση μιας αυτόνομης λύσης θα αυξηθεί σημαντικά η ανταγωνιστικότητά μας σε μια σκληρή παγκόσμια αγορά» σχολίασε ο Raymond Langfjord, Διευθύνων Σύμβουλος του λατομείου.

Ο Claes Nilsson, Πρόεδρος της Volvo Trucks επεσήμανε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε μια αυτόνομη λύση η οποία ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών μας στον τομέα της ασφάλειας, της αξιοπιστίας και της κερδοφορίας.

Οι απαιτήσεις των παγκόσμιων μεταφορών μεταβάλλονται συνεχώς με ταχύτατο ρυθμό και η βιομηχανία απαιτεί νέες και προηγμένες λύσεις για να προηγείται των εξελίξεων. Στόχος είναι να είμαστε πρώτοι στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που απαντούν σε αυτές τις ανάγκες».

Ο Sasko Cuklev, Διευθυντής Αυτόνομων Λύσεων στη Volvo Trucks ανέφερε: «Είναι συναρπαστικό που φτάσαμε στο σημείο να παρουσιάσουμε αυτόνομες λύσεις. Δουλεύοντας σε μια περιορισμένη περιοχή και σε προκαθορισμένη διαδρομή, μπορούμε να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερη αυτή τη λύση και να την προσαρμόσουμε στις ανάγκες του συγκεκριμένου πελάτη.

Αυτή σημαίνει συνεργασία για την ανάπτυξη λύσεων που παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία, απόδοση και αυξημένη παραγωγικότητα.  Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο πελάτης αγοράζει μια συνολική υπηρεσία μεταφοράς και πληρώνει ανά τόνο που παραδίδεται».

Δεδομένα: Η πρώτη αυτόνομη εμπορική λύση της Volvo Trucks

  • Η συμφωνία καλύπτει μία αυτόνομη λύση μεταφοράς ασβεστόλιθου από κόμβο σε κόμβο στο Brønnøy Kalk στο Velfjord, Νορβηγία
  • Εταίροι είναι οι Brønnøy Kalk AS και Volvo Trucks
  • Τα αυτόνομα φορτηγά της Volvo FH διαχειρίζεται ο χειριστής ενός ελαστικοφόρου φορτωτή
  • Η διαδρομή περιλαμβάνει οδήγηση μέσα από τούνελ και στην ύπαιθρο