Η Volvo Trucks θα παρουσιάσει πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά στη Β. Αμερική

 

Στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής συνεργασίας μεταξύ Volvo Group, South Coast Air Quality Management District (SCAQMD) της Καλιφόρνια, και ηγετών της βιομηχανίας μεταφορών και  της υποδομής ηλεκτρικής φόρτισης, η Volvo Trucks θα ξεκινήσει του χρόνου στην Καλιφόρνια την δοκιμή πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών, τα οποία θα φέρει στην αγορά της Β. Αμερικής το 2020.

Το California Air Resources Board (CARB) χορήγησε σε πρώτη φάση 44,8 εκατομμύρια δολάρια στο SCAQMD για το project Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions).  Στο project Volvo LIGHTS  θα συμμετέχουν 16 εταίροι και θα μεταμορφώσει τις δραστηριότητες μεταφορών στις εγκαταστάσεις δύο κορυφαίων στόλων φορτηγών των ΗΠΑ.  Το Volvo LIGHTS αποτελεί τμήμα της κρατικής πρωτοβουλίας California Climate Investments, που αξιοποιεί τα χρήματα του προγράμματος διαχείρισης ρύπων φιλοσοφίας Cap-and-Trade, μειώνοντας τα αέρια του θερμοκηπίου (διοξείδιο του άνθρακα), ενισχύοντας την οικονομία και βελτιώνοντας τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – κυρίως σε δυσπραγούσες κοινότητες.

«Αυτό είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα ως προς την επίτευξη του οράματός μας για μηδενικές εκπομπές ρύπων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι μεταφορές με ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά φορτηγά θα είναι καθοριστικός παράγοντας στις βιώσιμες μεταφορές, και είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε με την τεχνογνωσία του Volvo Group σε αυτή την πρωτοποριακή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» δήλωσε ο Claes Nilsson, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Τα οχήματα δοκιμών θα βασίζονται στην τεχνολογία που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στο Volvo FE Electric, το οποίο η Volvo Trucks παρουσίασε τον Μάιο και θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2019.

«Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αναδείξουμε όλες τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης/ υβριδικής κίνησης,»  δήλωσε ο Peter Voorhoeve, Πρόεδρος της Volvo Trucks Β. Αμερικής.  «Από ηλιακή ενέργεια που συγκεντρώνεται στις τοποθεσίες των πελατών, μέχρι υπηρεσίες εξυπηρέτησης ηλεκτρικών οχημάτων και πιθανή επαναχρησιμοποίηση μπαταριών, αυτό το project θα προσφέρει ανεκτίμητη εμπειρία και στοιχεία για ολόκληρη την αλυσίδα αξιών».

Επιστρατεύονται ποικίλες, έξυπνες τεχνολογίες – όπως απομακρυσμένη διάγνωση,  γεωγραφικός περιορισμός (geofencing) και η διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών της εταιρίας – για την παρακολούθηση όλων των παραμέτρων επιδόσεων των φορτηγών του project, και μεγιστοποίηση της λειτουργικότητας του οχήματος.

Το Volvo LIGHTS project είναι ενδεικτικό των νέων μορφών συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θα αναδείξει ο εξηλεκτρισμός της βιομηχανίας μεταφορών, καθώς οι περιοχές στοχεύουν σε βελτιωμένη ποιότητα ατμοσφαιρικού αέρα, μειωμένο θόρυβο από τα οχήματα και μειωμένη κυκλοφοριακή συμφόρηση τις ώρες αιχμής – επειδή οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται ταχύτερα και χωρίς καυσαέρια νωρίς το πρωί ή αργά τη νύχτα.

Δεδομένα

  • Η Volvo Trucks θα χρησιμοποιήσει οκτώ ηλεκτρικά οχήματα δοκιμών Class 8 (GVW +15 τόνων), και άλλες 15 μονάδες προ-παραγωγής και παραγωγής σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της νότιας ακτής της Καλιφόρνια (California South Coast Air Basin)
  • Το project θα ενσωματώσει επίσης γενικής χρήσης ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, μπαταρίες και φορτιστές, αλλά και εξοπλισμό παραγωγής ηλιακής ενέργειας
  • Το project θα μειώσει περίπου κατά 3,57 τόνους τους κρίσιμους και μετρήσιμους ρύπους και κατά 3.020 τόνους τα αέρια του θερμοκηπίου ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα για την ηλεκτροκίνηση στο www.volvotrucks.com/electromobility