Η UPS προσθέτει παραπάνω από 700 οχήματα στον στόλο της που κινείται με φυσικό αέριο

 

Η UPS  ανακοίνωσε το σχέδιο της για την κατασκευή πέντε επιπλέον σταθμών τροφοδοσίας πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και προσθέτει περισσότερα από 700 νέα οχήματα CNG, συμπεριλαμβανομένων 400 ημι-τρακτέρ και 330 τερματικών φορτηγών. Αυτή η επένδυση ύψους $130 εκατομμυρίων δολαρίων σε CNG για το 2018 βασίζεται σε προηγούμενες επενδύσεις της UPS ύψους $100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016 και $90 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017. Η UPS θα έχει επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εναλλακτικά καύσιμα και προηγμένα τεχνολογικά οχήματα και πρατήρια καυσίμων από το 2008 έως το 2018.

«Πιστεύουμε ότι οι περαιτέρω επενδύσεις στον στόλο φυσικού αερίου μας, αποτελούν βασικό στοιχείο για να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας για μείωση των εκπομπών CO2. Αποδείξαμε την αποτελεσματικότητα των οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο, όταν το 2017 χρησιμοποιήσαμε φυσικό αέριο ισοδύναμό με 77 εκατομμύρια γαλόνια στο στόλο εδάφους μας. Η UPS αποτελεί καταλύτη για την ευρεία υιοθέτηση οχημάτων φυσικού αερίου» δήλωσε ο Carlton Rose, πρόεδρος της παγκόσμιας συντήρησης και τεχνολογίας στόλου της UPS.

Η κατασκευή του δυναμικού CNG και του LNG αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της χρήσης του ανανεώσιμου φυσικού αερίου (RNG) από την UPS. Το RNG αποφέρει έως 90 τοις εκατό μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τον κύκλο ζωής, σε σύγκριση με το συμβατικό diesel. Πέρυσι, η UPS χρησιμοποίησε RNG ισοδύναμο με 15 εκατομμύρια γαλονιού. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής του RNG στον τομέα των μεταφορών.

Οι πέντε νέοι σταθμοί CNG θα είναι στην Goodyear, Ariz., Plainfield, Ind., Edgerton, Kan., Fort Worth, Texas και Arlington, Texas. Τετρακόσια ημι-τρακτέρ θα προμηθεύονται από τα Freightliner και Kenworth και 330 τερματικά φορτηγά από την TICO. Η UPS θα χρησιμοποιήσει τα νέα οχήματα CNG σε δρομολόγια ώστε να αξιοποιήσει τους νέους σταθμούς CNG καθώς και για να προσθέσει σε ήδη υπάρχοντες στόλους φυσικού αερίου σε άλλες τοποθεσίες της UPS, συμπεριλαμβανομένων των Atlanta, Ga. και Salt Lake City, Utah.

Η UPS σήμερα λειτουργεί περισσότερους από 50 σταθμούς τροφοδοσίας φυσικού αερίου, οι οποίοι είναι στρατηγικά τοποθετημένοι σε όλες τις ΗΠΑ και εκτός των ΗΠΑ στο Βανκούβερ του Καναδά και στο Τάμγουορθ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πρωτοβουλία θα βοηθήσει την UPS να επιτύχει το στόχο της για το 2020, ώστε ένα από τα τέσσερα νέα οχήματα που αγοράζονται να χρησιμοποιεί εναλλακτικό καύσιμο ή να είναι προηγμένης τεχνολογίας. Η εταιρεία έχει επίσης θέσει ως στόχο την αντικατάσταση του 40% του συνόλου των καυσίμων εδάφους με άλλες πηγές εκτός της συμβατικής βενζίνης και του diesel. Αυτοί οι στόχοι υποστηρίζουν τη δέσμευση της UPS να μειώσει τις εκπομπές GHG από τις παγκόσμιες δραστηριότητες εδάφους κατά 12% μέχρι το 2025.

Χρησιμοποιώντας την προσέγγιση «Rolling Laboratory», η UPS διαθέτει περίπου 9.100 οχήματα χαμηλών εκπομπών και προσπαθεί να διαπιστώσει ποια τεχνολογία λειτουργεί καλύτερα σε κάθε διαδρομή. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα ηλεκτρικά, υβριδικά ηλεκτρικά, υδραυλικά υβριδικά, αιθανόλη, συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και προπάνιο.