Η Goodyear λανσάρει τα νέα ελαστικά EfficientGrip Cargo για στόλους ελαφρών φορτηγών

Η Goodyear, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ελαστικών παγκοσμίως, ανακοίνωσε το λανσάρισμα των ελαστικών EfficientGrip Cargo στις αγορές Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ). Με τη χιλιομετρική απόδοση και την κατανάλωση καυσίμου να γίνονται όλο και σημαντικότερα κριτήρια για οδηγούς και στόλους οχημάτων, η Goodyear συστήνει ένα ελαστικό για ελαφρά φορτηγά που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις χάρη στη νέα σύνθεση πυριτίου και το βελτιωμένης αντοχής πέλμα.

Περισσότερη οδήγηση με το ίδιο σετ ελαστικών

Για να προσφέρει υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση, το EfficientGrip Cargo εισάγει τη χρήση δύο καινοτομιών. Η εισαγωγή ενός πέλματος με ενώσεις πυριτίου αυξάνει την αντοχή του ελαστικού στη φθορά και βελτιώνει το κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα. Το επανασχεδιασμένο πέλμα βελτιστοποιεί την ακαμψία του ελαστικού και διανέμει πιο ισομερώς την πίεση ώστε περισσότερο πέλμα να έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του δρόμου. Χάρη σε αυτές τις προσθήκες, το ελαστικό μπορεί να παρέχει στους στόλους οχημάτων οδήγηση έως και 10. 000 χλμ. περισσότερο.

Εξοικονόμηση περισσότερου καυσίμου

Χρησιμοποιώντας ένα πιο άκαμπτο βασικό συστατικό και μία επίστρωση από cool cushion, το ελαστικό παράγει λιγότερη θερμότητα συγκριτικά με τον προκάτοχό του με αποτέλεσμα να έχει 18% χαμηλότερη αντίσταση κύλισης. Οι μειωμένες θερμοκρασίες και η βελτιστοποιημένη κατασκευή βελτιώνει την αντίσταση κύλισης μέχρι και 18% συγκριτικά με τον προκάτοχό του.

Μπροστά από τις ανάγκες

Ο Martijn de Jonge, Brand Director Consumer PBU EMEA δήλωσε σχετικά: «Το νέο EfficientGrip Cargo παρέχει αυτό που ένας στόλος ελαφρών φορτηγών χρειάζεται περισσότερο: ένα αποδοτικού κόστους ελαστικό που διαρκεί περισσότερο. Περνώντας τον περισσότερο χρόνο τους στο δρόμο, πολλοί οδηγοί ελαφρών φορτηγών εκτιμούν τη χιλιομετρική απόδοση. Επίσης, δεδομένης της διάρκειας των ταξιδιών τους, η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου είναι θεμελιώδης για την επίτευξη των οικονομικών και περιβαλλοντικών τους απαιτήσεων».

Το EfficientGrip Cargo ήδη συμμορφώνεται πλήρως με τις διατάξεις της Ε.Ε. που θα τεθούν σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2018, αναφορικά με τη σήμανση ελαστικών και, ειδικότερα, με τις εκπομπές ήχου κατά την κίνηση, την αντίσταση κύλισης και την πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Συνολικά 28 διαστάσεις θα είναι διαθέσιμες μέχρι τον Μάιο του 2017 καλύπτοντας 82% της αγοράς.