Η Entersoft εξαγοράζει τη δραστηριότητα Enterprise Mobility της SiEBEN

Η Entersoft ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της δραστηριότητας Enterprise Mobility από τη SiEBEN. Η εξαγορά αυτή αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης με τους οποίους τρέχουν ήδη τα έσοδα της Entersoft. Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό του 1.390.000 ευρώ,  καταβλητέο σε 3 δόσεις εντός 18 μηνών από τις 23 Απριλίου 2018.

Μετά τη συμφωνία αυτή, η Entersoft ενισχύει ακόμα περισσότερο τα μερίδιά της στην ελληνική αγορά του Enterprise Mobility, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτείται η απαρχή μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο εταιρειών. Η Entersoft διευρύνει το ήδη μεγάλο πελατολόγιό της με σημαντικές εταιρείες όπως οι FRIGOGLASS, MARS, Mondelez, NUMIL, PEPSICO, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΟΝ, ΕΛΓΕΚΑ, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΝΙΚΑΣ, ΓΙΩΤΗΣ, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ, Παπαστράτος, Druckfarben, AVON Cosmetics καθώς και εκατοντάδες άλλες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα ενισχύει τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό σε χώρες όπως Ρουμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Βουλγαρία, Σερβία και Ρωσία. Τέλος με την απόκτηση του προϊόντος Pocketbiz διεισδύει ακόμα πιο δυναμικά στις εφαρμογές για Android λειτουργικά συστήματα, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο προϊόντων που ήδη έχει σε Apple iOS και Windows 10.

Βάσει της συμφωνίας μεταβιβάζονται από τη SiEBEN στην Entersoft όλα τα πνευματικά δικαιώματα του λογισμικού Pocketbiz Mobile, τα εμπορικά σήματα και όλο το πελατολόγιο, ενώ η SiEBEN αποχωρεί από την αγορά των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Με ειδική πρόβλεψη, της δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξει νέο cloud mobile λογισμικό με το οποίο θα απευθυνθεί σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κυρίως στο εξωτερικό.

Ο Αντώνης Κοτζαμανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Entersoft, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξαγορά του Pocketbiz, η οποία μας δίνει πλέον την ηγετική θέση στο ανερχόμενο κι ανταγωνιστικό περιβάλλον του Enterprise Mobility στην ελληνική αγορά κι ενισχύει το πελατολόγιό μας με εξαιρετικούς πελάτες τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας. Αποδεικνύει για άλλη μία φορά τη δυναμική ανάπτυξη της Entersoft που θα συνεχιστεί με εντεινόμενους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας μας τη Νο1 επιλογή του Ιδιωτικού Τομέα για επενδύσεις σε λογισμικό αιχμής, με στόχο τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό».