Η Ekol Logistics ανοίγει εταιρεία στη Σουηδία

Τις δικές της δραστηριότητες στο πλαίσιο της «Ekol Nordics» θα ξεκινήσει η Ekol Logistics στην Σουηδία τον Ιανουάριο του 2018 σύμφωνα με τα σχέδια και τη στρατηγική της να γίνει ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές συνδυασμένων μεταφορών στην Ευρώπη, με δικά της περιουσιακά στοιχεία. Είναι η 16η χώρα στην οποία η Ekol θα δραστηριοποιείται.

Στην αρχή, η Ekol θα εστιάσει στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ηλεκτρονικής, του χαρτιού και του ξύλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ekol δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε αυτούς τους τομείς, γεγονός που αποδεικνύεται από τα διάφορα βραβεία που η εταιρεία έχει λάβει στο παρελθόν για την εξυπηρέτηση αυτών των κλάδων.

Η Ekol Nordics σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει δρομολόγια μικρών αποστάσεων από και προς την περιοχή της Μεσογείου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Η Ekol αναγνωρίζει τις ευθύνες της τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς την κοινωνία και δεσμεύεται απέναντί τους. Ως ιδιοκτήτης 6 πλοίων Ro-Ro, 2 λιμένων και ως φορέας εκμετάλλευσης 48 συρμών εβδομαδιαίως, η Ekol επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες της για να ενισχύσει την παρουσία της στην Ευρώπη. Χάρη στις λύσεις συνδυασμένων μεταφορών που προσφέρει η Ekol, η εταιρεία «σώζει» 365.000 δέντρα το μήνα (που αντιστοιχεί σε δάσος μεγέθους 850 γηπέδων ποδοσφαίρου), αλλά και αρκετά καύσιμα ώστε να κάνει το γύρο του πλανήτη 365 φορές.

Η Ekol μπορεί να κάνει περισσότερα από το απλά να μιλά για σύγχρονες, καινοτόμες λύσεις. Η Ekol μπορεί πραγματικά να τις προσφέρει στους πελάτες της. Είναι δυνατόν, δεδομένου ότι η εταιρεία έχει το δικό της τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, που απασχολεί πάνω από 120 άτομα τα οποία εργάζονται σε 130 διαφορετικά έργα για να κάνουν την εταιρεία και τις υπηρεσίες της ακόμα καλύτερες και πιο αποτελεσματικές. Το αποτέλεσμα των εργασιών αυτού του τμήματος καθιστά την Ekol διαφορετική από άλλες εταιρείες logistics στην αγορά.