Η πρώτη εθνική διάκριση για το LOTify της OnLine Data

To βραβείο καινοτομίας απέσπασε η OnLine Data στο πλαίσιο του 9ου Συνεδρίου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-Government Forum, για την πρωτοποριακή πλατφόρμα LOTify. Το E-Government Forum είναι το θεσμικά αναγνωρισμένο συνέδριο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο οποίο συμμετέχουν σημαντικά στελέχη από τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα και διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks.

To βραβείο απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της OnLine Data, Νικόλαο Ροδόπουλο, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ενσωμάτωση του ψηφιακού μετασχηματισμού στις κρατικές διοικητικές δομές μπορεί να αλλάξει ανατρεπτικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα ο δημόσιος τομέας, ο οποίος αποκτώντας τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να μετεξελιχθεί βοηθώντας ουσιαστικά στην αποδοτικότητα του κράτους, περιορίζοντας τις άσκοπες δαπάνες και προσφέροντας πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες. Με αυτό το όραμα δημιουργήσαμε την καινοτόμο πλατφόρμα LOTify και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την επίσημη παρουσίασή της ήδη έχει ξεκινήσει να διακρίνεται εντός της επικράτειας».

To LOTify της OnLine Data είναι μία καινοτόμος, εύχρηστη πλατφόρμα που βοηθά στον εντοπισμό των ύποπτων, παράνομα εισαχθέντων παρτίδων ποτών στην ελληνική επικράτεια. Η πλατφόρμα LOTify της OnLine Data παραχωρήθηκε δωρεάν από την Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝΑΠΑΠΕ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ) στο Υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των αλκοολούχων ποτών, η οποία αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό όπλο στα χέρια των ελεγκτικών αρχών της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της ενότητας «Βασικές πολιτικές υλοποίησης και ανάπτυξης ολοκληρωμένων συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», η Μαρία Βλαχογιάννη, Manager Business Analysis Department της OnLine Data παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας της πρωτοποριακής πλατφόρμας LOTify, ενώ ο Πρόεδρος της OnLine Data, Νίκος Ροδόπουλος, συμμετέχοντας στο τελευταίο πάνελ με θέμα, «Στρατηγικές, πολιτικές και υλοποίηση έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Οι Εμπειρίες και ο μετασχηματισμός σε πράξη» μίλησε για την αναγκαιότητα μετατροπής των κρατικών δομών από εσωστρεφή σε εξωστρεφή συστήματα που θα μπορούν να λειτουργούν με ταχύτητα προς όφελος των πολιτών.