Η αδειοδότηση των επιχειρήσεων logistics συζητήθηκε στη συνάντηση ΣΥΝΔΔΕ&L και υφυπουργού Μεταφορών & Υποδομών

Μετά από σχετικό αίτημα του ΣΥΝΔΔΕ&L, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, του υφυπουργού Μεταφορών & Υποδομών κ. Νικόλαου Μαυραγάνη με μέλη του Δ.Σ., στο γραφείο του κυρίου υφυπουργού στο υπουργείο μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα όπως το φλέγον ζήτημα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων logistics, η επιτακτική ανάγκη ισότιμης μεταχείρισης όλων των επιχειρήσεων που διαθέτουν ή  θα αποκτήσουν χώρους τελωνειακής αποθήκευσης ή ελεύθερης ζώνης εμπορίου, αναφορικά με το επιπλέον προνόμιο αναστολής του ΦΠΑ και για τα εγχώρια εμπορεύματα (ΠΟΛ 1026/2016).

Τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις παραμέτρους που συμβάλουν στην αύξηση του μεταφορικού κόστους της χερσαίας μεταφοράς, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του τελικού καταναλωτή.

Τονίσθηκε επίσης εμφατικά η ανάγκη εκσυγχρονισμού του στόλου των φορτηγών διεθνών μεταφορών, κάτι για το οποίο η πλευρά του υπουργείου, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τις θέσεις του Υπουργείου επί των θεμάτων που τέθηκαν.

Από τη θέση του ο Υπουργός επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός παρατηρητηρίου και σε μελλοντικό χρόνο ενός δημοπρατηρίου όπου θα καταγράφονται σε ψηφιοποιημένη μορφή το σύνολο των αναγκών της παραγωγής, αποθήκευσης, μεταφοράς και τελικής διανομής των εμπορευμάτων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμφίδρομη υπόσχεση για συχνότερη επικοινωνία και στενότερη συνεργασία, μεταξύ ΣΥΝΔΔΕ&L και υπουργείου μεταφορών.