Εσπερίδα για την «Ασφαλή Διακίνηση Επικινδύνων Εμπορευμάτων» διοργανώνει στις 19/9 ο ΣΥΝΔΔΕ&L

Η ευθύνη ανάληψης διαχείρισης επικινδύνων εμπορευμάτων και αγαθών, προϋποθέτει την εφαρμογή αυστηρών κανόνων ασφαλείας και υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης. Με το σκεπτικό αυτό, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L) διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Ασφαλής Διακίνηση Επικινδύνων Εμπορευμάτων» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 16.00 – 20.00 στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ATHENS AVENUE (Λεωφ. Συγγρού 182, Καλλιθέα).

Στόχος της εσπερίδας, πέρα από την γενική ενημέρωση των συμμετεχόντων για την υφιστάμενη νομοθεσία, είναι πρωτίστως να αναλυθούν και να διευκρινισθούν προβληματισμοί και απορίες που δημιουργούνται από την καθημερινή πρακτική των εμπλεκομένων, στην διαχείριση και μεταφορά επικινδύνων υλικών.

Θα εξετασθούν και θα παρουσιαστούν αναλυτικά, μέσα από μελέτες περιπτώσεων (case studies), αλλά και των εξειδικευμένων ομιλιών των εισηγητών μας, μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

  • Μπαταρίες λιθίου: Η Ασφαλής αεροπορική μεταφορά τους
  • ADR Κανονισμός, υποχρεώσεις συμμόρφωσης και οδικοί έλεγχοι»
  • Οι απαιτήσεις των ADR/IMDG/IATA-DGR για τις περιορισμένες ποσότητες (LQs)
  • Οδική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων και διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης σε αποθηκευτικούς χώρους

Επιπροσθέτως, θα γίνει αναφορά στην ΚΥΑ (ΦΕΚ 3135 Β’/31-7-2018) που κατατάσσει τις παραβάσεις της νομοθεσίας οδικών μεταφορών Επικίνδυνων Εμπορευμάτων σε κατηγορίες, και ορίζει τις αντίστοιχες διοικητικές κυρώσεις.

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας θα δοθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους-εισηγητές σε κρίσιμα ερωτήματα που θα τεθούν.

Αργυροί χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες DRAEGER HELLAS AE και η 3S-SAFELY SERVING SCIENCE ενώ χάλκινοι είναι η GROUP SCIENCE OE και η GREENWOODS Ltd.

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας είναι το περιοδικό Supply Chain & Logistics.

Το Πρόγραμμα

Εγγραφές – Cocktail γνωριμίας

Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί Επισήμων

Παρουσίαση Αργυρού χορηγού DRAEGER HELLAS SA, κ. Δημήτρης Καμίτσος

Μπαταρίες λιθίου: Η Ασφαλής αεροπορική μεταφορά τους – κα Κατερίνα Ματσούκα, εκπαιδεύτρια κανονισμών μεταφοράς επικίνδυνων υλικών (IATA)

ADR Κανονισμός, υποχρεώσεις συμμόρφωσης και οδικοί έλεγχοι» – Δρ. Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος, Group Science ΟΕ, Γενικός Διευθυντής,  Σύμβουλος Φόρτωσης-ADR –IMDG

Coffee Break

Οι απαιτήσεις των ADR/IMDG/IATA-DGR για τις Περιορισμένες Ποσότητες (LQs)» – κ. Πάνος Δρούγκας, 3S-Safely Serving Science, Χημικός/Περιβαλλοντολόγος

Οδική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων και διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης σε αποθηκευτικούς χώρους»- κ. Ελευθέριος Δεμερτζής, Χημικός Μηχανικός & Σύμβουλος ADR/IMDG/RID

Ανοικτός Διάλογος – Συμπεράσματα

Για την συμμετοχή σας  μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Γραμματεία του Συνδέσμου στο τηλέφωνο 210 9317 941, 2 ή συμπληρώστε την Φόρμα Συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018.