Ενσωματώνεται στην εθνική στρατηγική για τα Logistics η στρατηγική Λιμένων

Την σημασία της διαλειτουργικότητας των λιμένων για την επίτευξη της ευρύτερης στρατηγικής αναβάθμισης της θέσης της χώρας σε επίπεδο διεθνούς εμπορίου, επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας για άμεση ενσωμάτωση της Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων -αφού επικαιροποιηθεί-  στην αντίστοιχη Εθνική Στρατηγική για τα Logistics.

Όπως δήλωσε, μιλώντας με τους δημοσιογράφους του υπουργείου Ναυτιλίας ο υπουργός «προτεραιότητά μου αλλά και της Νέας Δημοκρατίας επίσης, είναι η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των υπηρεσιών τους, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητά τους καθώς και η συνδεσιμότητά τους με τη νησιωτική Ελλάδα.

Η αναβάθμιση των λιμένων μας, θα λειτουργήσει ως καταλύτης, ώστε τα ελληνικά λιμάνια να αποτελέσουν ελκυστικό home port για τα κρουαζιερόπλοια και παράλληλα, για να αναβαθμιστεί ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού».

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε, θα επικαιροποιηθεί άμεσα η εθνική στρατηγική λιμένων και θα ενσωματωθεί στην εθνική στρατηγική για τα logistics. Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη «Μόνο αν αναβαθμιστούν τα λιμάνια μας, θα μπορέσουμε πραγματικά να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε «πύλη εμπορίου» της Ευρώπης για το εμπόριο από τα λιμάνια της Μέσης Ανατολής και της Άπω Ανατολής. Επίσης, μόνο τότε θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον Πειραιά μας σε μεγάλο ναυτιλιακό cluster όπου παράλληλα με τις κυρίως δραστηριότητές του, θα μπορέσει να έχει έσοδα η εθνική οικονομία μας από πολλές βοηθητικές υπηρεσίες όπως ναυλομεσιτικές, πρακτόρευσης, τροφοδοσίας και εξοπλισμών πλοίων κ.λπ.».