Ενδυνάμωση συνεργασίας Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

 

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η νέα συνάντηση αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) με τον κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία των κ.κ. Διονυσίου Τεμπονέρα, Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας, Χρήστου Λαμπρίδη, Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, που έγινε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ).

Στη συνάντηση από πλευράς Ε.Ε.ΣΥ.Μ. συμμετείχαν, οι κ.κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης, Πρόεδρος, Χάρης Λαμπρόπουλος, Αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ, Απόστολος Καμαρινάκης, Γενικός Γραμματέας, Υποναύαρχος ΛΣ εα, Μιχάλης Σακέλλης, Μέλος και Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Ν και η κα Ηρώ Δουμάνη, εκπροσωπώντας τον κ. Απόστολο Κενανίδη, Αντιπρόεδρο Ε.Ε.ΣΥ.Μ και Πρόεδρο ΟΦΑΕ.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το Σχέδιο Νόμου «Τροποποιήσεις στον ν. 2932/2001 – Ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές …» σχετικά με την  ακτοπλοΐα, οι εξελίξεις και τα επόμενα βήματα της σχετικής εργασίας ανάπτυξης ενός Στρατηγικού Δικτύου Νησιωτικών Μεταφορών στο Αιγαίο με κομβικές και περιφερειακές συνδέσεις και συνδυασμό μεταφορικών μέσων που προωθείται από τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ. σε συνεργασία με το ΥΝΑΝΠ και τον Σ.Ε.Ε.Ν., καθώς και οι σύγχρονες τάσεις και τεχνολογίες στον χώρο των μεταφορών, θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και τα μέλη του.

Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις πρωτοβουλίες του Ε.Ε.ΣΥ.Μ., επιβεβαίωσαν τη βούληση του Υπουργείου για ενδυνάμωση της συνεργασίας και συμφώνησαν σε νέα συνάντηση στις αρχές Ιουνίου, με ευρύτερη συμμετοχή και άλλων εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να προγραμματιστούν τα επόμενα βήματα.