Για ακόμα μια φορά ο ΣΥΝΔΔΕ&L δίνει το «παρών» του ως εκθέτης στην «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics»

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L) είναι από τους παλαιότερους φορείς παραγωγικών τάξεων αφού ιδρύθηκε το 1936 και εκπροσωπεί τις εταιρείες διεθνούς διαμεταφοράς και παροχής υπηρεσιών logistics. Τα ενεργά μέλη του Συνδέσμου επιτελούν σημαντικό έργο αφού η συντριπτική πλειοψηφία των διακινούμενων φορτίων από και προς την Ελλάδα καθώς και των αντίστοιχων παρεχόμενων υπηρεσιών logistics εξυπηρετείται από τα μέλη του, τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση.

Ο Σύνδεσμος εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Παγκόσμιο Οργανισμό της FIATA, η οποία είναι το ανώτατο Συλλογικό Όργανο των εταιρειών του κλάδου, σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ ο ΣΥΝΔΔΕ&L έχει άριστη επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους ομόλογους Συνδέσμους ανά τον κόσμο.

Σε εθνικό επίπεδο, συμμετέχει ως τακτικό μέλος στο Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής από την ίδρυση του 2008, καθώς επίσης και τακτικό μέλος στην Επιχειρησιακή Επιτροπή για την διευκόλυνση του Εμπορίου.

Επίσης ο ΣΥΝΔΔΕ&L συμμετέχει στην Εμπορευματική Επιτροπή της Κοινότητας του Αεροδρομίου όπου συζητούνται τα θέματα που αφορούν στην τοπική Κοινότητα. Ο Σύνδεσμος έχει άριστη και δημιουργική συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς των παραγωγικών τάξεων μετέχοντας και συμμετέχοντας σε δράσεις κοινού ενδιαφέροντος με κύριο στόχο την ανάπτυξη του εμπορίου και των κλάδων που εμπλέκονται σε αυτό.

Όσον αφορά στις υπηρεσίες προς τα μέλη του ο ΣΥΝΔΔΕ&L παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις και πληροφορίες ενώ επιμέρους επιτροπές, που απαρτίζονται από υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών του κλάδου του, συνεδριάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε άλλα νεότερα στελέχη.

Παράλληλα πραγματοποιούνται επιμέρους ενημερωτικές εκδηλώσεις, προσεκτικά στοχευμένες στο αντικείμενο των εταιρειών του κλάδου.

Η διαχρονική δράση του ΣΥΝΔΔΕ&L είχε ως αποτέλεσμα, πέρα από την ανάδειξη, και την επίλυση σημαντικών θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως π.χ. θέμα ΦΠΑ στις υπηρεσίες μεταφοράς, διεύρυνση του τελωνειακού ωραρίου εργασίας, αδειοδότηση επιχειρήσεων Logistics ως ΚΑΔ, κατοχύρωση επαγγελματικού περιγράμματος, κ.λπ.


Για να μάθετε περισσότερα για τον ΣΥΝΔΔΕ&L επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του www.synddel.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις εκθέσεις «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και «Cargo Truck & Van Expo», που διοργανώνει η εταιρεία o.mind Creatives στις 9-11 Νοεμβρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, από την επίσημη ιστοσελίδα www.supplychainexpo.gr.