Απαλλαγή από ΦΠΑ στην Ελεύθερη Ζώνη Πειραιά – Νέες υπηρεσίες για εξαγωγές ανταλλακτικών

Η πλατφόρμα Trans-it ανακοίνωσε ότι ενώνει τις δυνάμεις της με την COSCO, για να προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες στους Έλληνες πλοιοκτήτες, καθώς πλέον η απαλλαγή ΦΠΑ στην ελεύθερη ζώνη του Πειραιά είναι γεγονός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Tans-It, πλέον στον Πειραιά προσφέρεται μια μοναδική υπηρεσία, που συνδυάζει όλα τα οφέλη της νέας νομοθεσίας, και επιτρέπει στους πλοιοκτήτες να εξάγουν ανταλλακτικά πλοίων, χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία που επιβάλλουν οι Κανονισμοί Περιορισμού Κεφαλαίων (capital controls). Για τα ανταλλακτικά που θα μετακινούνται μέσω της Ελεύθερης Ζώνης του Πειραιά –σύμφωνα με την ανακοίνωση- οι πλοιοκτήτες δεν θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ. Για να αξιοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία, οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες θα πρέπει να έχουν λάβει την σχετική έγκριση από την COSCO, ως διαχειρίστρια του λιμένα, ωστόσο, όλοι οι πελάτες της Trans-it θεωρούνται προκαταβολικά εγκεκριμένοι.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται ένα σημαντικό προβάδισμα, σε όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τον Πειραιά ως κόμβο εξαγωγής των αποθεμάτων τους προς το εξωτερικό, καθώς προσφέρεται στους πελάτες σημαντικό όφελος ταμειακής ροής και μια απλοποιημένη διαδικασία για τον διοικητικό χειρισμό των σχετικών εγγράφων. Παράλληλα, να τονιστεί ότι ένα απόθεμα μπορεί να διατηρηθεί στην Ελεύθερη Ζώνη όσο διάστημα χρειάζεται, χωρίς να έχει καμία επίπτωση στην απαλλαγή από τον ΦΠΑ.

«Εμείς, στο Trans-it είναι πολύ περήφανοι για άλλη μια φορά ότι είμαστε οι πρώτοι στην παροχή νέων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας. Αυτό δείχνει τη δέσμευσή μας για συνεχή ανάπτυξη των υπηρεσιών μας και μακροπρόθεσμη σχέση μας με την ελληνική ναυτιλία », λέει ο Ιγκόρ Narvi, επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην Trans-it AS.