Αξιοσημείωτη ανάπτυξη της GEGCO Greece μέσα στο 2017

 

Η GEGCO Greece, θυγατρική του Ομίλου GEFCO, παγκόσμιου προμηθευτή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας και ηγέτη των automotive logistics στην Ευρώπη, ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα στα μέσα του 2015. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια πλήρους λειτουργίας, η GEFCO Greece εμφανίζει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Το 2017, ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 78%, στα 6 εκατ. ευρώ, βασιζόμενος σε portfolio πελατών που αυξήθηκε κατά 33%. Η βιομηχανία, ο κλάδος FMCG και η φαρμακοβιομηχανία ήταν οι σημαντικότεροι τομείς που συνεισέφεραν στην ανάπτυξη αυτή. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2016 ανήλθε σε 3.4 εκατ. ευρώ.

Η επιτυχία βασίζεται στην προσέγγιση συνεργασίας από την πλευρά της GEFCO σε κάθε πελάτη και προμηθευτή στην Ελλάδα, καθώς και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που παρέχει καθημερινά προκειμένου να υποστηρίξουν την αλυσίδα εφοδιασμού των πελατών με τον πλέον ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο. Η GEFCO Greece εργάζεται σταθερά για τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών της, εφαρμόζοντας διάφορες διαδικασίες ελέγχου ποιότητας και αναζητώντας συνεχώς τρόπους βελτίωσης.

Το 2017 ήταν επίσης η χρονιά εφαρμογής της στρατηγικής του Ομίλου GEFCO για καινοτόμες λύσεις. Η GEFCO Greece εκμεταλλεύεται ήδη αυτή την μοναδική εξειδίκευση και εργάζεται προκειμένου να βρίσκει καινοτόμες προτάσεις, που μπορούν να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πελατών της και να βελτιώσουν το πλάνο των εφοδιαστικών αναγκών τους. Η έμπειρη, δυνατή και ανοικτή σε προκλήσεις ομάδα της GEFCO Greece δημιουργεί συνεισφέρει αποτελεσματικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Το 2017 αποδείχθηκε μία χρονιά με προκλήσεις αλλά και μία δυνατή χρονιά για εμάς. Οι εξαιρετικές μας επιδόσεις αντανακλούν την μοναδική εξειδίκευση της GEFCO, της ομαλής ένταξης και δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα, καθώς και της δυναμικής της ελληνικής αγοράς. Συνεχίζουμε να έχουμε ως στόχο να καλύπτουμε τις ανάγκες κατασκευαστών από διάφορους κλάδους της βιομηχανίας: τις κατασκευές, τον αγροτικό τομέα, την ενέργεια, τη φαρμακοβιομηχανία, τον τομέα των FMCG κ.α. Αλλά η εξειδίκευσή μας προχωρά πολύ περισσότερο. Μία ευρύτερη περιοχή καινοτόμων υπηρεσιών προσφέρεται στους πελάτες μας, ενώ ακόμα περισσότερες υπηρεσίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Για παράδειγμα, σχεδιάζουμε να λανσάρουμε στην Ελλάδα την παροχή υπηρεσιών στον κλάδο των Logistics αυτοκινήτων (Finished Vehicle Logistics) μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Οι αποδεδειγμένες δυνατότητές μας παγκοσμίως, αλλά και η θερμή υποδοχή που είχαμε από την ελληνική αγορά αποτελούν θετικούς παράγοντες, ενδεικτικούς της δυναμικής μας για ανάπτυξη στη χώρα» δήλωσε ο Fabien Gauchet, General Manager της GEFCO Greece.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ GEFCO

Στην GEFCO πιστεύουμε ότι η μακροχρόνια συνεργασία με τους συνεργάτες είναι το κλειδί για κοινή ανάπτυξη. Με βάση τα 69 χρόνια εμπειρίας και ισχυρή κληρονομιά στην αυτοκινητοβιομηχανία, σχεδιάζουμε έξυπνες, ευέλικτες λύσεις για περίπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού. Σήμερα ο όμιλος GEFCO κατέχει ηγετική θέση στην εφοδιαστική διαχείριση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη και συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα των λύσεων για πολυτροπικές αλυσίδες εφοδιασμού. Ο Όμιλος έχει παρουσία σε 47 χώρες, περιλαμβάνει περισσότερους από 300 προορισμούς στο τρέχον δίκτυό του και απασχολεί 13.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το 2017 η GEFCO παρουσίασε κύκλο εργασιών 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.