Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του συνεδρίου “Οι Logisticians < 40 προδιαγράφουν τα Logistics 4.0”

 

Για πρώτη φορά ένα συνέδριο διοργανώνεται αποκλειστικά από τους μελλοντικούς ηγέτες των logistics υπό το πρίσμα του Supply Chain Institute και την επιστημονική καθοδήγηση της Planning, στις 17 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη θεσμική υποστήριξη των φορέων EEL, ΠΕΕΔ, ΣΥΒΙΠΥΣ, ΙΠΕ, ILME, ECR, GRECA, GREEK COLD STORAGE & LOGISTICS ASSOCIATION, ΟΦΑΕ  και ΣΥΝΔΔΕL .

H νέα εποχή Industry 4.0 έχει δώσει το στίγμα της στη βιομηχανία, το εμπόριο, τις εμπορευματικές μεταφορές και την αποθήκευση.   Αναμφίβολα πρόκειται για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και αναμένεται να επηρεάσει σε βάθος μεταξύ άλλων τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το καινοτόμο αυτού του συνεδρίου δεν είναι μόνο το θέμα! Είναι η πρωτοβουλία του Supply Chain Ιnstitute να δώσει το βήμα στους νέους leaders. Οι νέοι είναι πολύ σημαντικοί στην εξέλιξη του κλάδου, δεδομένου ότι είναι εκείνοι που θα ηγηθούν  των logistics στο μέλλον.  Το Supply Chain Ιnstitute   προσκάλεσε ικανούς και δυναμικούς logisticians έως 40 ετών, με τους οποίους δημιουργήσαμε μία ισχυρή δικτύωση και θέσπισε  τον θεσμό των Future Logistics Leaders. Η ομάδα αυτή θα είναι ο κεντρικός πυρήνας διοργάνωσης του συνεδρίου

Η βασική θεματολογία του συνεδρίου χωρίζεται σε τρεις θεματικούς πυλώνες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης  θεματικής ενότητας, θα αναλυθεί το νέο περιβάλλον όπως διαγράφεται από τον φακό του Logistics 4.0, με άξονες τη χώρα μας vs άλλων προηγμένων χωρών, την εξέλιξη του  κλάδου των logistics τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, τις αλλαγές στις προσδοκίες των πελατών, τις αλλαγές που έχει ήδη φέρει η καλπάζουσα ανάπτυξη της τεχνολογίας, τις εφαρμογές έχουμε δει σε κάποιους κλάδους, τα νέα επιχειρησιακά μοντέλα και τις κινήσεις του ανταγωνισμού.

Η δεύτερη θεματική ενότητα εστιάζει στα νέα logistics μοντέλα στην εποχή του 4.0 τόσο για τις εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις όσο και για του 3PL providers, μιλώντας για  συνέργειες και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας , όπως και για λύσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί δίνοντας συγκεκριμένα cases, benchmarks και αποτελέσματα.

Logistics 4.0 σημαίνει αλλαγή! Με έναν εναλλακτικό τρόπο θα ακούσουμε από ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο σε όλους μας, μία διαφορετική προσέγγιση στο πως υιοθετήσουμε μία αλλαγή δημιουργώντας μία αφοσιωμένη ομάδα με κοινούς στόχους.

Τρίτο πυλώνα του συνεδρίου  θα αποτελέσουν οι νέες λύσεις εκτέλεσης του έργου logistics στην εποχή του Logistics 4.0, όπου για πρώτη φορά θα ακουστούν χειροπιαστές και εφαρμόσιμες νέες λύσεις ώστε να βελτιώσουν τα τμήματα εφοδιαστικής αλυσίδας των επιχειρήσεων και οι πάροχοι  το “as is” της λειτουργίας τους, μειώνοντας το κόστος και τα λάθη.

Για όποιον δραστηριοποιείται στην αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι απαραίτητη η εγρήγορση, η διαρκής ενημέρωση για τις εξελίξεις του κλάδου, η κατάλληλη προετοιμασία για τις αλλαγές που έρχονται αλλά, η γνωριμία με τους μελλοντικούς ηγέτες των  logistics και η επαγγελματική δικτύωση. Για όλα αυτά λοιπόν αν δραστηριοποιείστε στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν πρέπει να λείψετε από αυτό το συνέδριο.

Το συνέδριο Logistics 4.0 θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου, στην αίθουσα Φάρος στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από 9.00 έως 18.00.  Διεξάγεται με την επιστημονική υποστήριξη της Planning και μέγας χορηγός είναι η Mantis πληροφορική. Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη Χρυσή Χορηγία  των εταιρειών Jungheinrich, Toyota και Ekol.

Χορηγοί: Sarmed, Transcombi Express, ΠΑΕΓΑΕ, Όμιλος Τιτόπουλου, Pebro, Mobile Technology, Metron logistics, IMET, Entersoft & Retail@Link.

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας είναι το περιοδικό Supply Chain & Logistics και η ιστοσελίδα www.supply-chain.gr.

Για το πρόγραμμα και τη θεματολογία του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

Early booking έως 30/9.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 6180104