Έως τον Μάρτιο 2019 δορυφορικό σύστημα ελέγχου των Εθνικών Οδών

Μια σειρά νέων και ειδήσεων αναφορικά με την υιοθέτηση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών στην Ελλάδα, προκύπτουν ήδη από την πρώτη ημέρα του διήμερου συνεδρίου του ITS Ελλάδος, που πραγματοποιείται στις 18 & 19 Δεκεμβρίου στο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, με χορηγό επικοινωνίας -μεταξύ άλλων- το SC&L magazine.

Μια από τις “ειδήσεις” της πρώτης ημέρας ήρθε από τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Ν. Μαυραγάνη, ο οποίος έκανε λόγο για σταδιακή υιοθέτηση από το ελληνικό κράτος, του νοήματος των Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών. Πρώτη πρωτοβουλία η υιοθέτηση μέσω  του Ν. 4530, της e-πλατφόρμας διαδραστικού τύπου, που θα βοηθήσει στη διασύνδεση αρχείων που απαιτούνται για τη φυσική μεταφορά προϊόντων και υπηρεσιών.

 

 

Δεύτερη πρωτοβουλία, ο διαγωνισμός που ήδη βρίσκεται στη β’ φάση του, και με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπ. Μεταφορών το Μάρτιο του 2019, θα υπάρχει ανάδοχος για το Δορυφορικό Σύστημα Ελέγχου των Εθνικών Οδών (που στηρίζεται σε τεχνολογίες ITS), το οποίο αποτελεί σύστημα που στηρίζεται στο eu project CONCORDA και σκοπό -μεταξύ άλλων- έχει όχι να ελέγχει τους ιδιώτες οδηγούς στις εθνικές Οδούς, αλλά -σύμφωνα με τον υφυπουργό- “θα αποτελέσει ασπίδα στην κλοπή μεταφορικού έργου των Ελλήνων μεταφορέων, το γνωστό καμποτάζ”.

Η διημερίδα, συνεχίζεται και την Τετάρτη με πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για την εφαρμογή ευφυών συστημάτων στον χώρο των logistics.