Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσει ο Π.Σ.Χ.Ε.Μ.

 

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018   μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης – μετά την Πάτρα – πορείας διαμαρτυρίας στις Αφίδνες,  πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των σωματείων Ιδιόκτητων Φ.Δ.Χ. που συμμετείχαν στην πορεία (Εύβοιας, Βοιωτίας Ερυθρές, Πειραιά και Αθήνας) παρόντος του προέδρου του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (Π.Σ.Χ.Ε.Μ.) για να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειες.

Μετά την ανταλλαγή απόψεων εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο του Π.Σ.Χ.Ε.Μ. να ζητήσει συνάντηση από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και να διεκδικήσει τα μέτρα  στήριξης του κλάδου που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου και συγκεκριμένα:

Για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχεται ο κλάδος από τα ξένα φορτηγά ελληνικών συμφερόντων

  1. Εντατικοποίηση των ελέγχων και μείωση του συντελεστή φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών αντίστοιχα αυτών.
  2. Πλήρης εφαρμογή της οδηγίας 561/2006 στα εργασιακά όπως εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.
  3. Μείωση των τελών διοδίων σε ποσοστό 50% με κατάργηση των μετωπικών διοδίων και εφαρμογή αναλογικών, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός.
  4. Υποχρεωτική εφαρμογή του κόστους μεταφοράς.
  5. Βελτίωση του άρθρου 104 του Ν. 4472, ΦΕΚ 74Α /19/05/2017
  6. Μητρώο Ι.Χ. Φορτηγών γιατί κυκλοφορούν χιλιάδες παράνομα φορτηγά.
  7. Δανειοδότηση με χαμηλό επιτόκιο μέσω ΕΤΕΑΝ
  8. Ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ελέγχων. (ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ)
  9. Ακύρωση της απόφασης ΦΕΚ Β 3769/26/10/2017 που επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, γιατί είναι αντισυνταγματική και δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα, αφού απαγορεύει στους μεταφορείς να πραγματοποιούν ελεύθερα και με ασφάλεια το μεταφορικό τους έργο και τους οδηγεί υποχρεωτικά στους αυτοκινητοδρόμους για να εισπράξουν τα τέλη διοδίων οι παραχωρησιούχοι.

Από τα αποτελέσματα των επαφών του Προέδρου του Π.Σ.Χ.Ε.Μ. και των εκπροσώπων των ιδιοκτητών Φ.Δ.Χ. με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, θα καθοριστούν οι αντιδράσεις του κλάδου στις επόμενες πορείες που θα πραγματοποιηθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα