Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης ο Ο.Λ.Θ.

Στις αρχές Μαρτίου αναμένονται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.) καθώς όπως υπολογίζεται τα τελικά κείμενα της σύμβασης παραχώρησης θα αναρτηθούν έως το τέλος Ιανουαρίου.

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιβεβαιώθηκε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου κατά τη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου της Ο.Λ.Θ. Α.Ε., με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Λιμένων κ. Χρήστου Λαμπρίδη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ενδιαφέρον τουλάχιστον πέντε από τους οκτώ επενδυτές, που είχαν εμφανιστεί επισήμως ως ενδιαφερόμενοι για το 67% του ΟΛΘ, παραμένει ενεργό. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται διεθνείς εταιρείες-κολοσσοί, στελέχη των οποίων έχουν επανειλημμένα επισκεφτεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια του 2016. Να σημειωθεί τέλος ότι έκδηλη παραμένει η «αγωνία» των παραγωγικών τάξεων της Β. Ελλάδος περί την τύχη της διαδικασίας από το ΤΑΙΠΕΔ καθώς είναι γνωστό ότι αυτή έλαβε αρκετές χρονικές παρατάσεις που την απομάκρυναν από εκείνη του Ο.Λ.Π., η οποία επίσης μετά από παρατάσεις έλαβε οριστικό τέλος με την ανάληψη του Πειραιά από την COSCO.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα