Παρουσίαση της JoinCargo στην οικία του Ολλανδού πρέσβη

 

Την Τρίτη 2 Μαΐου στις 19:00 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Δοκίμασε κάτι νέο» στην οικία του Ολλανδού πρέσβη, στο Κολωνάκι όπου έγινε η παρουσίαση της online μηχανής αναζήτησης της JoinCargo με εκπροσώπους από τον χώρο των επιχειρήσεων και των μεταφορών, με τη στήριξη της Heineken.

O πρέσβης της Ολλανδίας Caspar Veldkamp καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και μίλησε για τη Ρωξάνη Κουτσολουκά, την Ελληνο-ολλανδή ιδρύτρια και CEO της JoinCargo και την καινοτόμο ιδέα της , εκφράζοντας τη στήριξή του ιδίου αλλά και του Orange Grove μέσω του οποίου η Ολλανδική πρεσβεία ενισχύει την startup επιχειρηματικότητα.

Η Ρωξάνη Κουτσολουκά μίλησε για την πορεία της. Πριν από πέντε χρόνια ήρθε από την Ολλανδία για να ανακαλύψει τις ρίζες της, δούλεψε ως supply chain manager και παρατήρησε ότι η διαδικασία των μεταφορών δεν ήταν αποτελεσματική. Έτσι σκέφτηκε τη δημιουργία μιας online πλατφόρμας, απλής στη χρήση που συνδέει με 1 κλικ εταιρείες που θέλουν να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους με μεταφορείς που θέλουν να γεμίσουν τα φορτηγά τους σε δρομολόγια που ήδη κινούνται. Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι γίνεται ακριβές matching αποστολέα και μεταφορέα χωρίς διαδικασίες δημοπράτησης και η  χρέωση περιλαμβάνει μόνο το κόστος για τα εμπορεύματα που αποστέλλονται και όχι ολόκληρης της  διαδρομής. Το σύστημα αξιολόγησης αποστολέα και μεταφορέα διασφαλίζει την ποιότητα της υπηρεσίας που προς το παρόν είναι διαθέσιμη στην Αττική και τη Βοιωτία αλλά το δίκτυο πρόκειται να επεκταθεί στο άμεσο μέλλον σε άλλες ελληνικές πόλεις και διεθνώς ξεκινώντας από τα Βαλκάνια.

Ρόλο συντονιστή ανέλαβε ο γνωστός brand strategist Peter Economides, ο οποίος ενθουσιασμένος από την όρεξη της ομάδας για δημιουργία και προκλήσεις,  προέτρεψε τον επιχειρηματικό κόσμο να «Δοκιμάσει κάτι νέο» και να στηρίξει την καινοτόμο πρωτοβουλία. Χρήστες της πλατφόρμας μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη συνεργασία με τη JoinCargo.

Η εφαρμογή της JoinCargo χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία από τους μεταφορείς ενώ ανακοινώθηκε η κυκλοφορία εφαρμογής και για τους αποστολείς μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Παρουσιάστηκε επίσης το παιχνίδι JoinCargo the Game, το οποίο είναι διαθέσιμο στο play store, ένας διασκεδαστικός τρόπος να κερδίσουν αποστολείς και μεταφορείς εκπτώσεις αλλά και πακέτα συνεργασίας. Ακολούθησε μουσική, ποτό, φαγητό και ανταλλαγή απόψεων.