Η ΟΦΑΕ προετοιμάζει τις οδικές μεταφορές για την αεριοκίνηση

Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) με την επιστημονική συνεργασία της OPTILOG Advisory Services και με χορηγό την ΔΕΠΑ Α.Ε., διοργάνωσε εσπερίδα με θέμα «Αεριοκίνηση, Υπολογισμός Ανθρακικού Αποτυπώματος & Πράσινη Εφοδιαστική: Εργαλεία Ανάπτυξης των Εμπορευματικών Μεταφορών», την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γεώργιος Κασιμάτης» του Ε.Β.Ε.Π.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των αυτοκινητιστών για τα σημαντικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την μετασκευή φορτηγών οχημάτων σε οχήματα διπλού καυσίμου, καθώς και από τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος του στόλου οχημάτων των μεταφορικών επιχειρήσεων, ως εργαλεία ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας των εμπορευματικών μεταφορών, αλλά και της Πράσινης Εφοδιαστικής γενικότερα.

Την έναρξη των εργασιών της εσπερίδας την έκανε ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κος Νικόλαος Μαυραγάνης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας την σημασία του κλάδου των οδικών εμπορευματικών μεταφορών για την οικονομική ανάπτυξη αλλά για τον ρόλο τους στην διευκόλυνση του εμπορίου. Παράλληλα, επεσήμανε την δέσμευση της Πολιτείας για την στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και για την ενίσχυση της Πράσινης Εφοδιαστικής ως μέρος της εθνικής στρατηγικής για τις εμπορευματικές μεταφορές.

Στην τελευταία ενότητα της εσπερίδας πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαδραστική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όπου συντονίστρια ήταν η κα Μαίρη Ευθυμιάτου, αρχισυντάκτρια του Περιοδικού Supply Chain & Logistics, ενώ οι συμμετέχοντες ήταν η κα Βασιλική Σιούτα, Προϊσταμένη Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών του ΥΠΟΜΕ, ο κος Δημήτριος Μανδαλώζης, Μέλος Δ.Σ. HELLASTRON, Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος & Μέλος Δ.Σ.  Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF) &  Διευθυντής Λειτουργίας, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», ο κος Aρίστος Χαλάτσης, Senior Project Manager, Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), ο κος Στέφανος Οικονομίδης, Διευθυντής δραστηριότητας «Αεριοκίνησης» της  ΔΕΠΑ ΑΕ, ο Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, Διευθύνων Σύμβουλος OPTILOG Advisory Services και τέλος ο κος Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος της ΟΦΑΕ, καλύπτοντας έτσι την εκπροσώπηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Μεταξύ των κύριων χορηγών επικοινωνίας είναι το περιοδικό Supply Chain & Logistics και η ιστοσελίδα www.supply-chain.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα